radyobir
radyobir

İstanbul'dan kar ne zaman gidiyor?..

İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? Hafta sonu hava nasıl olacak? Başkentli'nin özlediği kar ne zaman yağacak? Yanıtı Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları verdi.

19 Ocak 2016 12:58 | Kategori: Yaşam

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da kar yağışının bugün etkisini kaybettiğini, Anadolu yakasında hafif kar yağışlarının aralıklarla devam ettiğini belirttiler.

Kar yağışlarının bugün öğle saatlerinden itibaren tamamen etkisini kaybetmesini beklediklerini söyleyen uzmanlar, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Sakarya ve Batı Karadeniz'de kuvvetli kar yağışlarının devam edeceği tahmininde bulundular. 

Dün Batı bölgelerini etkileyen bu yağışlı sistemin bugün de Doğu Bölgelerinde etkili olmaya devam edeceğini; yarın ise ülkeyi tamamen terk edeceğini belirttiler. 

KAR KESİLECEK, TÜRKİYE DONACAK

Kar yağışının kesilmesiyle Batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının hissedilir seviyede azalacağı, gece ayazlarının özellikle iç ve batı bölgelerinde çok etkili olacağı, sıcaklıkların kıyı bölgelerinde bile eksi derecelere düşeceği tahmininde bulunan uzmanlar, İstanbul'da sahil kesiminde hava sıcaklıkları bu gece eksi iki - üçe, iç kesimlerde ise eksi beşe kadar düşeceğini belirtiyor. Bu nedenle vatandaşlar buzlanmaya karşı uyarıldı.

Ancak uzmanlar, Türkiye'nin yarın akşam saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerinden başlayacak yağışlı bir sistemin etkisine gireceği bilgisini verdiler. Yağışlar kıyı kesimlerinde yağmur, İç Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Bu sistem de perşembe günü yurdun batı bölgelerinde kar yağışına neden olacak.

İSTANBUL'A KAR CUMA GELECEK

İstanbul'da ise yeni karlı sistem cuma günü etkisini gösterecek. Kar yağışı cuma günü başlayıp cumartesi, pazar devam edecek. Bugün beklenen karın yağmadığı Ankara'da ise özlenen kar yağışının perşembe günü yağacağı tahmin edildi. Hava sıcaklıklarının bu gece eksi sekiz dokuza kadar düşmesi beklenirken, kar yağışının cuma günü de devam edeceği tahmini yapıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI