radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Leyla Gencer'i andı

20. yüzyılın en önemli sopranolarından birisi olarak tanınınan Leyla Gencer, ölümünün 14. Yılında Kadıköy Süreyya Operası'nda düzenlenen konser ile anıldı.

07 Mayıs 2022 09:52 | Güncelleme :08 Mayıs 2022 08:19 | Kategori: Opera ve Bale

Batı ülkelerinde "La Diva Turca", "La Gencer", "La Regina" olarak ün yapan; Milano, Roma, Napoli, Venedik, Viyana, Paris, San Francisco, Köln, Buenos Aires, Londra, Rio de Janerio, Bilbao, Chicago’da sanatını dinleten; Lucia’nın, Norma’nın, Lady Macbeth’in, Queen Elizabeth’in, Floria Tosca’nın, Lucrezia’nın, Madam Butterfly’ın, Alceste’nin, Aida’nın, Violetta’nın, Leonora’nın "Leyla la Turca"sı soprano Leyla Gencer, hem seçkin opera sahnelerinde hem resitallerinde hayranlık uyandırmış ve opera repertuvarı 23 bestecinin 72 yapıtını kapsamıştır.



Konser programında; Giuseppe Verdi’nin Macbeth, La Forza del Destino, Don Carlo ; Amilcare Ponchielli’nin La Gioconda ; Giacomo Puccini’nin Manon Lescaut ve Tosca;  Francesco Cilea’nın Adriana Lecouvreur ve Umberto Giordano’nun Andrea Chénier operalarından aryalar seslendirildi. Barkovizyon gösterisi ile Gencer’in hayatından kesitlerin sunulduğu Konserde,  solistler; Caner Akgün, Suat Arıkan, Perihan N.Artan, Aylin Ateş, Evren Ekşi, Zafer Erdaş, Nesrin Gönüldağ, Murat Güney, Bülent Külekçi ve Hüseyin Likos;  Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde sahnedeydiler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI