radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na 5 ödül birden

Yeni Tiyatro Dergisi tarafından verilen "2. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri" ile "8. Emek ve Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu. Ödül töreninde İstanbul Devlet Tiyatrosu da beş ödülün sahibi oldu.

07 Eylül 2021 04:46 | Kategori: Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Fikret Urucu, Uçmak "Hezarfen Ahmed Çelebi” adlı oyundaki performansıyla Jüri Özel ödülünün, Yakup Çartık Kaçış 3: Kıyamete Çağrı oyunundaki ışık tasarımı ile En İyi Işık Tasarımı ödülünün, Selen Korad Birkiye Uçmak "Hezarfen Ahmed Çelebi” adlı oyundaki çalışması nedeniyle Yılın Dramaturgu ödülünün, Bülent Usta ise Bay Z. adlı oyunla Yılın Oyun Yazarı ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca Devlet Tiyatroları İstanbul, Trabzon, İzmir, Ankara Devlet Tiyatrolarının oyunlarıyla hayat bulan kamyon tiyatrosu projesi "Yürüyen Sahne", Pandemide Tiyatro Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI