radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 6 yetişkin oyunu ve 2de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor. 28 Mart - 02Nisan 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlarHuzur, Bersisa, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Hamlet, Yunus Emre ve İkinci Dereceden İşsizlik Yanığıile Çocuk OyunlarıSavaş Çiçekleri ve LayLayLom.

27 Mart 2017 14:41 | Kategori: Kültür & Sanat

Bu haftaki oyunların kısaca konuları, bilgileri ve kastları şöyle:

 

Huzur Cevahir Salon 1'de
Tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın, yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından uyarladığı Huzur, gösterimlerine devam ediyor.  Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi'nde 4 Ekim 2016'da prömiyer yapan oyunun Yönetmeni M.Nurullah Tuncer. Oyunda, Nimet İyigün Nalbant, Selen Nur Sarıyar, Ozan Özcan, Burak Çağlar, Göze Şenol, Yusuf Can Sancaklı, Kıvanç Kürkçü, Necmettin Amaç, Gökhan Türkal, Burcu Bahar Aydın, Rana Büyükyılmaz, Tolga Kortunay, Damla Ece Dereli, Kubilay Karslıoğlu, Hakan Elmasoğlu ve Orkun Gülşen rol alıyor.  Can Feza Gündüz, Hasan Kiriş, Furkan Sarı'nın  sokak çalgıcılarını canlandırdığı oyunun Dekor Tasarımını Behlüldane Tor, Kostüm Tasarımını Şirin Dağtekin, Müziğini Orhan Enes Kuzu, Koreografi İlyas Odman, Işık Tasarımını Önder Arık  üstleniyor, oyunun Sahne Amiri ise Emre Emin Aravi.  Uluslararası 5. Geleneksel Tetova Tiyatrosu Festivali'nde M. Nurullah Tuncer'in en iyi yönetmen ödülünü kazandığı ve  DamlaEce Dereli'nin de en iyi kadın oyuncu ödülünü kucakladığı bu çarpıcı oyunda, İkinci Dünya Savaşının çıkmasına saatler kala hasta yatağında yatmakta olan kuzeni İhsan’ın ilaçlarını yaptırmak üzere dışarı çıkan ve ilaçların hazırlanmasını beklerken girdiği eskici dükkanında, geçirdiği son bir senenin olaylarının canlandığı Mümtaz'ın  huzuru arayışı konu ediliyor.  Huzur, 28 Mart-1 Nisan arasında Cevahir Salon 1'de izlenebilir

 

Bersisa Cevahir Salon 2'de
BersisaCevahir Salon 2'de tiyatroseverlerle buluşuyor.  Boğaç Babür Turna ve Gülebru Turna'nın yazdığı oyunu Gülebru Turna aynı zamanda yönetiyor da. Dramaturg olarak Volkan Taha Şeker imzası bulunan oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Derya İnci, ışık tasarımını ise Serhat Akın yaptı. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere,  Erdoğan Aydemir, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör , Ozan Uz, OnuryayEvrentanAtasalihi, M.Zeynep Aytekin, Metehan Kuru, Zekayi Metin, Nilay Gök, Mehmet Konu, Hayrettin Mutlu, İbrahim Cem Tek , İmren Şengel, Özge Sivrikaya, İpek Şen, Tuğba Begde hayat veriyor. Oyun, 28 Mart-02 Nisan haftasında  Cevahir Salon 2'de izlenebilir.

 

Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş Küçük Sahne'de
HanochLevin'in yazdığı, dilimize Nermin Saatçioğlu'nun çevirdiği Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnesinde.  Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş'i Kerem Ayan yönetirken, oyunun Dekor Tasarımında Işın Mumcu, Giysi Tasarımında Mihriban Oran, Işık Tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Yona ve Leviya, birbirlerinden ve evliliklerinden sıkılmış bir çifttir. Kavgalarına sebep olan bu bıkkınlık, onların özelinden, belki de yüzyıllardır kanayan bir yara olan "evlilik” geneline yapılan bir sorgulamaya dönüşüverir. Kim için yapılır evlilik? Kadın ve erkek evlendikten sonra bir adanmışlıklayaşanmak zorunda mıdır? Bağlılık, gerekli ve olumlu bir etki midir, yoksa muhatabını sardıkça boğan bir canavar mı? Usta oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda Ülkü Duru, Musa Uzunlar ve İşdarGökseven karakterlere can veriyor. Çarpıcı bir kara mizah örneği olan Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş 28 Mart-02 Nisan haftasında Taksim Küçük Sahne'de izlenebilir.

 

Hamlet Üsküdar Tekel Sahnesi'nde
William Shakespeare’in en çok oynanan oyunlarının başında gelen Hamlet'i bir de tek kişillik olarak Işıl Kasapoğlu rejisiyle izleyin. Oyunun dekor ve giysi tasarımı Hakan Dündar'a, ışık tasarımı Cem Yılmazer'e ait. Oyuncu olarak da  Bülent Emin Yarar tek kişilik performansıyla göz doldurmakta.  Hamlet, 28 ve 30 Mart ile 1 ve 2 Nisan'da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.

 

Yunus Emre Küçükçekmece DT Sahnesi'nde
Recep Bilginer'in yazdığı ve Zafer Kayaokay  yönettiği Yunus Emre adlı oyun Küçükçekmece DT Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor. Oyunun Dekor Tasarımını  Şirin Dağtekin Yenen, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı yaparken, Işık Tasarımında ise  Enver Başar imzası bulunmakta.  Oyun müzikleri Can Atilla'ya emanet edilirken, Müzik Direktörü Melikcan Zaman, Dans Düzeni Pınar Ataer ve Yönetmen Yardımcısı ise Berrin Akhasanoğlu.  Oyunda karakterlere  Erdinç Gülener, Hakan Güneri, Şebnem Dokurel Topcuoğlu, Macit Sonkan , Cem Zeynel Kılıç, Berrin Akhasanoğlu, Orhan Kurtuldu, Kaya Akarsu, Elif İşcan, Duygu Yürükçe, Meriç Atmaca, Murat Yatman, Mertcan İşcan, Ender Sakallı, Alparslan Aydın, Ali Açıkbaş, Tuğrul Kızıldemir, Ercüment Ekrem Güvenç, Alparslan Çağlar, Kamil Gençtürk, Erdem Tanır, Zeynep Arslan, Taner Tunçay, Gurur Karataş, Vehbi Akıntürk, Atakan Gökoğlan can

verirken, Ahi Gençlerini Arif Boztepe, Barçın Hazar Çalış, Atakan Gökoğlan, Dervişler ve Halkı Rıza Leki, Onur Somay, Aykut Söyük,Selin Erden, Gizem Genç, Çiğdem Kamir, Meriç Akay, Derya Şener, Sumru Yılmaz, Betül Doğan, Begüm Mısırlı, Nur Şülay Sevimli, Kübra Tektaş, Tuba Aydın, Turan Türeray, Nurtaç Avşar, ÇiselKuşkan, Yasemin Yıldız, Hilal Ekinci, Ezgi Bilgiçarslan, Samah Ekibini ise Çiğdem Kamir, Betül Doğan, ÇiselKuşkan, Gizem Genç,Yasemin Yıldız, Tuba Aydın, Nurtaç Avşar, Ali Açıkbaş, Barçın Hazar Çalış, Aykut Söyük, Atakan Gökoğlan, Ercüment Ekrem Güvenç, Onur Somay, Umut Aydın, Arif Boztepe, Ezgi Bilgiçarslan, Kübra Tektaş, Alparslan Aydın oluşturuyor. Yunus Emre 24 Mart'ta Küçükçekmece DT Sahnesi'nde prömiyer yapan oyun aynı sahnede, 31 Mart, 1 ve 2 Nisan'da gösterimlerine devam edecek.

 

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun büyük ilgi gören oyunu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.  Ali CüneydKılcıoğlu'nunyazdığı, Elif Erdal'ın rejisörlüğünü üstlendiği ve Berkay Tulumbacı'nın müthiş performansıyla göz doldurduğu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 29 ve 31 Mart ile 1 Nisan'da Stüdyo Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor. Dramaturg olarak Günay Ertekin imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını ve Giysi Tasarımını Suzan Erbilgin, Işık Tasarımını Akın Yılmaz, Yönetmen Yardımcılığını ise Dilek Güven yaptı.

 

ÇOCUK OYUNLARI

 Savaş Çiçekleri Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde
Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş'in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu minik izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mihriban Oran'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay'ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu'nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Deniz Çakır rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 29 ve 30Mart'ta kentiçi etkinlikler kapsamında Bahçelievler'de küçük izleyicilerimize keyifli anlar yaşatacak

 

LayLayLom Cevahir Salon 1’de
Çocuk oyunu Cevahir Salon 1’de minik tiyatroseverlerle buluşuyor.  Sevgi Sakarya Cengiz'in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini  İnesKiremitçi'nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. LayLayLom2 Nisan saat 13:00 Cevahir Salon 1’de küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI