radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu 23 Nisan - 29 Nisan haftasında perdelerini biri çocuk oyunu olmak üzere altı oyun ile açıyor.

24 Nisan 2018 14:49 | Güncelleme :24 Nisan 2018 14:51 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek oyunlar Narnia Günlükleri, Sihirli Keman, Aile Sırları, İstasyon, Bayrak ve Tamamen Doluyuz olacak.

 

Narnia Günlükleri (70'den 70'e Bir Aile Müzikali), Cevahir Salon 1'de

Clive Staples Lewis'in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri Narnia Günlükleri'nin ikinci kitabı olan Aslan, Cadı ve Dolap'tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan Narnia Günlükleri'nin yönetmeni Sabri Özmener. Müzikleri de Irita Kutchmy'ye ait olan oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografileri Tuğçe Tuna'ya ait olan müzikalin, müzik direktörlüğü Kemal Günüç'e, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait.

 

Dolaptan geçerek kendilerini Narnia ülkesinin sonsuz kışında bulan çocukların, ülkenin Cadı'nın zulmünden kurtulması için Aslan'ın yanında savaşmaya hazırlanmalarını anlatan oyundaki karakterlere Sevinç Erol, Ömer Hüsnü Turat ve kalabalık bir oyuncu kadrosu hayat veriyor. Canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7'den 70'e tüm izleyicilere hitap eden Narnia Günlükleri müzikali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ve tüm hafta boyunca Cevahir Salon 1'de izlenebilir.   

  

 

Aile Sırları,  Cevahir Salon 2'de 

Tracy Letts'in yazdığı, Aslı Önal'ın çevirisini yaptığı Aile Sırları oyununun yönetmeni Bilge Emin.             Dekor tasarımında Behlüldane Tor'un, kostüm tasarımında Fatma Öztürk Dönmez'in, ışık tasarımında İ. Önder Arık'ın imzası bulunuyor. Müzikleri Berkay Yiğitaslan'a, hareket düzeni Aslı Öztürk'e ait olan oyunun dramaturgu Günay Ertekin.

           

Oyunun konusu şöyle:

Babalarının evden ayrıldığını ve kendisinden haber alınamadığını öğrenen üç kız kardeş ilaç bağımlısı annelerine destek olmak için eve dönerler. Ancak büyüdükleri yuvaya geri dönerken hayatlarına giren sadece yeni insanlar değil, aynı zamanda geçmişlerinde iz bırakan sıkıntıları ve yeni hayatlarındaki problemleri de beraberlerinde getirirler.

 

Oyundaki karakterlere Hülya Gülşen, Mine Tüfekçioğlu, Engin Delice, Şamil Kafkas, Zeynep Köse, Esra Yaşar, Sibel Yıldırım, Begüm Mısırlı, Emre Yeşilöz, Tuba Gürzumar, Cem Sürgit ve Ömer İvedi hayat veriyor.

 

27 Nisan Cuma günü prömiyerini gerçekleştirecek olan Aile Sırları 6 Mayıs Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2'deki temsillerine devam edecek.


 

Bayrak,  Küçük Sahne'de 

Berkun Oya'nın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği Bayrak, bu hafta Küçük Sahne'de izlenebilir. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait. Bayrak'ta cinayetle son bulan bir ihanetin bir aileyi trajik çöküşe nasıl sürüklediği anlatılırken, ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olguları sürprizli kurgu ve içeriğiyle sorgulanıyor.  Karakterlere Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Berkay Tulumbacı, Deniz Çom, Hüseyin Sevimli ve Arda Kaptanlar hayat veriyor. Bayrak, 24-29 Nisan tarihleri arasında Küçük Sahne'de İzlenebilir.

 

Sihirli Keman (Çocuk Oyunu), Üsküdar Tekel Sahnesinde

Aristide Christian Charpentier'in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan'ın Türkçe'ye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara'nın yaptığı çocuk oyunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ve tüm hafta boyunca Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunuyor. Müzikleri Burçak Çöllü'ye ait olan çocuk oyununda karakterlere Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan ve Melih Pamukçu hayat veriyor.

 

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules'e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques'ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.


 

İstasyon, Üsküdar Stüdyo Sahne'de

Olexandr Viter'in yazdığı, Senem Cevher'in çevirdiği İstasyon adlı oyunun yönetmeni Ali Atilla Şendil. Dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında ise Nejat Karaorman imzası bulunmakta. Yolu istasyona düşen üç kadının zamanla bu mekanın mutlu esirleri haline gelip, kendi kabukları içinde yaşamaya mahkum olmalarını anlatan oyundaki karakterlere Gamze Yapar Şendil, Berrin Akhasanoğlu ve Zeynep Alper hayat veriyor. İstasyon 24-28 Nisan tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne'de izlenebilir.


 

Tamamen Doluyuz, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Becky Mode'un yazdığı, Lale Eren Dalsar'ın çevirisini yaptığı Tamamen Doluyuz 24-29 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir. Elif Erdal'ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu'ya, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait. Tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor.

 

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI