radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 30 Ekim - 04 Kasım tarihleri arasında 1'i prömiyer olmak üzere 4 oyun sahnelenecek. Sahnelenecek oyunlar; "Keloğlan Keleşoğlan (Prömiyer)", "Narnia Günlükleri ", "Cehennem" ve "Alyoşa"

29 Ekim 2018 18:48 | Kategori: Kültür & Sanat

Keloğlan Keleşoğlan,  Cevahir Salon 2'de (Prömiyer) 

   1 Kasım Perşembe günü prömiyer yapacak olan oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

   7’den 70’e bir aile oyunu olan "Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu. Oyun, 04 Kasım Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2 sahnesinde izlenebilir. 

 

Narnia Günlükleri, Cevahir Salon 1'de

   Clive Staples Lewis'in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri Narnia Günlükleri'nin ikinci kitabı olan Aslan, Cadı ve Dolap'tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan Narnia Günlükleri oyunun müzikleri de Irita Kutchmy'ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı'nın zulmünden kurtulması için Aslan'ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap'ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan 2018 Cumartesi günü prömiyer yaptı.  

   Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7'den 70'e tüm izleyicilere hitap eden "Narnia Günlükleri” müzikali 03 Kasım Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir.     



 


#Cehennem, Üsküdar Tekel Sahnesinde

   Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar.

Oyunun konusu şöyle;

   Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Arda Kaptanlar, ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor.

   2015-2016 Rotary Tiyatro Ödülleri Yılın Kadın Sanatçısı ödüllü oyun 22 Ekim 2015 tarihinde prömiyer yaptı.  "#Cehennem”oyunu 4 Kasım Pazar gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir. 

 


Alyoşa, Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde

   Hayati Çitaklar’ın yazıp Ahmet Somers’in yönettiği, Behlüldane Tor'un dekor tasarımını üstlendiği, Medina Yavuz Almaç’ın kostümlerini tasarladığı, oyunun ışık tasarımı Kerem Çetinel'e ait. Müziklerini Fırat Akarcalı'nın yaptığı oyunun dijital animasyon tasarım ve uygulamasında Şirin Dağtekin Yenen ve Erkan Cerit imzası bulunuyor.

 

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Aliye Berger'in fırtınalı yaşamına bir tanıklık, yaratıcı kişiliğine bir saygı duruşu niteliğinde olan oyunda karakterlere Seray Gözler, Erhan Tuna, Asuman Çakır,  M. Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Meriç Akay, Burak Çağlar ve Şebnem Bilgeer hayat veriyor.

   26 Aralık 2018 tarihinde prömiyerini yapmış olan oyun Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödüllü (Seray Gözler) sahibi. Oyun, 3 Kasım Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahne'de izlenebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI