radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1'i çocuk oyunu olmak üzere 9 oyunla seyirci karşısında olacak.

05 Mayıs 2022 16:59 | Kategori: Tiyatro

Haftanın oyunları; Tek Başıma, Seneye Bugün, Her Şey Yolundaymış Gibi, Bir Nefes Dede Korkut, Aziz Dostum Çehov, Limon, Karmakarışık, 80 Günde Devr-i Alem ve Siz Ne Dersiniz (Çocuk Oyunu).

Karmakarışık AKM Tiyatro Salonunda

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Haldun Dormen rejisörlüğünde sahnelediği Karmakarışık, AKM Tiyatro Salonu’nda izleyicilerle buluşacak. Ray Cooney’in kaleme aldığı oyun, Richard Philips adında saygın bir bakanın, rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak için gittiği otelde bir cesetle karşılaşmasını ve olayların içinden çıkılmaz bir hal almasını konu alıyor.


Tek Başıma AKM Çok Amaçlı Salonda

Tayfun Erarslan' yönettiği ve Fulya Ülvan'ın oynadığı Tek Başıma oyunu da bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşacak.


Seneye Bugün Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Bernard Slade'in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği ve baş rolünü Gerçek Alnıaçık ile paylaştığı Seneye Bugün oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de 5, 6, 7  ve 8 Mayıs tarihlerinde seyirci ile buluşacak.

Her Şey Yolundaymış Gibi Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta Mecidyeköy Stüdyo Sahnede.



Bir Nefes Dede Korkut Üsküdar Tekel Sahnesinde

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden sahneye taşıyor. Bu keyifli oyun, 5, 6 ,7 ve 8 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.



Aziz Dostum Çehov Garibaldi Sahnede

Anton Çehov’un Tütünün Zararları, Bir Evlenme Teklifi ve Ayı adlı kısa oyunlarından oluşan Zafer Algöz'ün yönettiği Aziz Dostum Çehov bu hafta Garibaldi Sahnesinde. Bir Evlenme Teklifi evlenme arzusundaki bir kadının takıntılarını ve bir türlü iletişim ortamı bulamadığı eş adayıyla yaşadığı münakaşaları; Tütünün Zararları baskın bir eş tarafından otuz üç yıl istemediği bir hayat yaşayan adamı; Ayı ise bir kadınla erkeğin alacak meselesi yüzünden nefretle başlayan ilişkilerinin aşka dönüşmesini anlatıyor. 

Limon Zeytinburnu Sahnesinde

Memet Baydur'un yazdığı, Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Limon, 3 Marttaki prömiyerinin ardından bu hafta 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde Limon Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir


80 Günde Devr-i Alem Küçükçekmece Sahnesinde

80 Günde Devr-i Alem, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait. Bu keyifli ve eğlenceli oyun bu hafta, 6, 7 ve 8 Mayıs'ta Küçükçekmece Sahnesinde izleyici karşısında olacak.


Siz Ne Dersiniz Atatürk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da

Faik Ertener’in kaleme aldığı ve yönettiği neşeli çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz, 8 Mayıs'ta AKM Çok Amaçlı Salon’da.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI