radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 15 – 20 Ocak tarihleri arasında 2'si çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun sahnelenecek

15 Ocak 2019 14:44 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek olan oyunlar; "Günün Çorbası”, "Karmakarışık”, "Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, "Tamamen Doluyuz”, "Keloğlan Keleşoğlan”, "Turta Girmemiş Orman”

 

"Günün Çorbası” Müzikali, Cevahir Salon 1’de

Todd Mueller ve Hank Boland’ın yazdığı Taner Tunçay’ın çevirip yönettiği "Günün Çorbası” adlı oyunun müzikleri Gregg Opelka’ya, dekor tasarımı Behlüldane Tor’a, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, koreografi ise Seda Özgiş’e ait.

24 Ekim 2017’de Türkiye prömiyerini yapan "Günün Çorbası”, Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri En İyi Yapım (Komedi/Müzikal)  ve en iyi yönetmen ödülünün yanı sıra 6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerinde En İyi Sahne Tasarımı ödülünü aldı.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

"Günün Çorbası” müzikalinde Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedisini ele alır. Oyundaki karakterlere Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Ozan Uçar, Selmin Artemiz, Ebru Kaymakçı, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Aydın Genç, Orhan Ergiol hayat veriyor.

Oyun, 20 Ocak 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de temsillerine devam edecek.

 

"Karmakarışık”, Cevahir Salon 2’de

Ray Cooney'in yazdığı, çevirisi Haldun Dormen ve Kemal Uzun'a ait olan oyunun rejisörü Haldun Dormen. Dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımda Mihriban Oran, ışık tasarımında Serhat Akın, koreografi de ise Yeşim Alıç yer alıyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri. Oyundaki karakterlere Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Rüyam Perihan Dirin, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin ve Suzan Sabancı hayat veriyor.

10 Kasım 2017 tarihinde prömiyer yapan "Karmakarışık” oyunu 19 Ocak Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.


 

"Bir Peri Masalı Radyum Kızları”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, müziklerde Yıldırım Arıcı, koreografide ise Tuğçe Tuna’nın imzası var.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Oğuz Edis, Hasan Ali Yıldırım, Cengizhan Erisoylu’dan oluşan kalabalık ve genç bir kadro var.

3 Ekim 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 20 Ocak Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edecek.


 

"Tamamen Doluyuz”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Becky Mode'un yazdığı, Lale Eren Dalsar'ın çevirisini yaptığı "Tamamen Doluyuz”oyununu Elif Erdal yönetti. Tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz’ın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu'ya, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

09 Ocak 2018 tarihinde prömiyerini yapan oyun 19 Ocak Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnesinde temsillerine devam edilecek.


 "Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 2’de

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan "Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir ve Alp Aydın hayat veriyor.

7’den 70’e bir aile oyunu olan "Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 20 Ocak Pazar günü Cevahir Salon 2’de izlenebilir.  


 "Turta Girmemiş Orman”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

10 Ocak 2018 Perşembe günü prömiyer yapan "Turta Girmemiş Orman” adlı oyun 4 yaş üstü izleyicilerle buluşuyor. Dila Er ve Gözde Kara’nın yazdığı oyunu Elif Erdal yönetiyor. Dekor tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Akın Yılmaz yer alıyor. Müziklerini Deniz Gürzumar’ın yaptığı oyunda koreografi İzmir Selen Tenim’e dramaturgi ise Günay Ertekin’e ait.

Oyundaki karakterlere; Lalizer Kemaloğlu, Alp Ünsal, Onur Hanpa, Merve Çağla Kuru ve Büşra Devrim Cevher hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Turta Girmemiş Orman'ın yamacındaki dağ, lezzetli dev çileklerle doludur. Sevimli aşçı ejderha, dev çileği yemesi orman sakinleri tarafından yasaklanmıştır. En sevdiği şeyden mahrum bırakılan sevimli ejderha, çok huysuz ve mutsuzdur. Ormanın afacan devi Devcan da, baba kucağından mahrum bırakıldığı için aynı derecede mutsuzdur. Bu yüzden arkadaşı ejderhaya yardımcı olmaya çalışır ancak ejderhaya konulan yasağın nedenini bir türlü öğrenemez. Ta ki ormanda çıkan yangın tüm gerçekleri ortaya çıkarana kadar... Bakalım sevimli aşçı ejderha özlemini çektiği lezzete kavuşabilecek mi?

Oyun; 20 Ocak Pazar günü Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI