radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 9 - 14 Ekim tarihleri arasında 1'i prömiyer olmak üzere toplam 4 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; "Hırçın Kız" (Prömiyer), "Profesyonel", "Bir Peri Masalı Radyum Kızları" ve "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" olacak.

08 Ekim 2018 12:50 | Kategori: Kültür & Sanat

Hırçın Kız, Cevahir Salon 1'de (Prömiyer)

11 Ekim Perşembe günü Cevahir Salon 1 sahnesinde prömiyer yapacak olan"Hırçın Kız" , yıllar sonra Yücel Erten’i Devlet Tiyatrosu ile buluşturuyor. Nurettin Sevin'in çevirdiği oyunun dekor tasarımı Ethem İzzet Özbora’ya, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, müzikler ise Emil Tan Erten’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner.    

Oyunda; Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, , Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Ahmet Taşdemir, Ahmet Kurt, Başak Ova, Bilal Ercan, Büşra Saraç, Erdem Bilgi, Hakan Siylim, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Muhammed Yıldız, Oya Ünal ve Özlem Karataş rol alıyor. 11 Ekim Perşembe günü prömiyer yapacak olan oyun 14 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir.      

Profesyonel,  Cevahir Salon 2'de 

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu "Profesyonel" , sekiz yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. Profesyonel oyunu 14 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de  izlenebilir.


 


Bir Peri Masalı Radyum Kızları Üsküdar Tekel Sahnesinde

Karden Kasaplar'ın yazıp Laçin Ceylan'ın yönettiği, Yakup Çartık’ın ışıklarını tasarladığı oyunun dekor tasarımında Gökhan Yücesal, kostüm tasarımında Dilek Kaplan, koreografide Tuğçe Tuna’nın imzası var.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Erkek egemen anlayışa ve kapitalist düzene direnme başarısı gösteren kadınların girdikleri hukuk mücadelesini sahneye taşıyor. Oyunda; Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Sena Başdoğan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Kerem Tanık, Ebru Terzi, Esra Balaban, Gamze Cankara, Mustafa Ergüven, Hasan Ali Yıldırım, Oğuz Edis’ten oluşan kalabalık ve genç bir kadro var. 3 Ekim Çarşamba günü prömiyer yapan oyun 14 Ekim Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsilleriyle devam edecek.


 

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, Üsküdar Tekel Sahnesinde 

Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı, Elif Erdal'ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Suzan Erbilgin, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Askerden dönmüş bir üniversite mezunu gencin, iş aramaya başladığı süreçte ülkesinde kriz çıkmasını, insan kaynakları uzmanlarının "modern metotlarla” hazırladığı başvuru-eleme-cevap bekleme badirelerini aşmaya çalışmasını hem eğlenceli hem de ironik bir dille anlatıyor. Oyundaki karaktere Berkay Tulumbacı hayat veriyor. İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 12 Ekim Cuma gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI