radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

stanbul Devlet Tiyatrosunda, 11 Aralık – 16 Aralık tarihleri arasında 5 oyun sahnelenecek

10 Aralık 2018 20:33 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek oyunlar; "Elektra”"Giydirici”, "Sahibinin Sesi”, "İstasyon”, "Keloğlan Keleşoğlan”

"Elektra”, Cevahir Salon 1’de

Sophokles'in eserini Zeynep Avcı'nın çevirisi ile sahneye koyan Işıl Kasapoğlu. Oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Cem Yılmazer imzası bulunmakta. Müziklerini Alper Maral'ın hazırladığı oyunun dramaturgu Onur Erbilen.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Troya savaşından zaferle dönen büyük Yunan komutanı Agamemnon'un karısı Klytaimnestra sarayı, aşığı ile birlikte yönetmektedir. Babasının intikam arzusuyla yanıp kavrulan Elektra ise kentte esaret altında bir yaşam sürmektedir. Elektra'nın tek gayesi sürgün olan erkek kardeşi Orestes'in yurda dönmesi ve annelerini aşığıyla birlikte öldürmesidir. Babasının katilleriyle uzun yıllar yaşamak zorunda kalan Elektra, ölmüş babasının onurunu kurtarmak için intikamını nasıl alacak ve nefret ettiği annesiyle nasıl hesaplaşacaktır?

Oyundaki karakterlere; Fikret Urucu, Özlem Öçalmaz, Emre Yetim, Ayşe Özköylü, Can Albayrak, Yasemin Taş, Sibel Ferlibel, Ece Akeren, Simge Ayvazoğlu, Meryem Asil, Çiğdem Demir, Ceylan Batı ve Kontrtenor Nuri Harun Ateş hayat veriyor. 26 Ocak 2018 tarihinde prömiyer yapan Elektra, 16 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.  
  


"Giydirici”, Cevahir Salon 2’de

Ronald Harwood'un yazdığı, Ergun Sav'ın çevirisini yaptığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Giydirici” oyunu 11 – 15 Aralık tarihleri arasında Cevahir Salon 2’de sahnelenecek. Oyunun dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımında İnci Kangal Özgür, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı'ya ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

II. Dünya Savaşı'nda, ölümüne tiyatro yapan bir grubu anlatan oyundaki karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Perihan Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Güneş Yakın, Cem Şahin, Suzan Sabancı ve Özgün Bayraktar hayat veriyor.

13 Ocak 2017 tarihinde prömiyer yapan ve sezon içerisinde Celal Kadri Kınoğlu'nun üç ayrı ödül kurulundan "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü aldığı oyunu, 15 Aralık Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir. 


 

 "Sahibinin Sesi”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

22. İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) kapsamında 02 Aralık Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan Sevim Burak imzalı "Sahibinin Sesi” adlı oyun İskender Altın rejisiyle oynanacak.

Oyun; çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek yazılmış Zembul ve Bilal'in trajik aşkını sahneye taşıyor. Oyunun dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Çevren Sarayoğlu, ışık tasarımını Akın Yılmaz, müzikleri Cem İdiz, koreografiyi Sibel Sürel, dramaturgiyi ise Canan Kırımsoy üstleniyor. Oyunda; Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Dilara Suer rol alıyor.

"Sahibinin Sesi”, 16 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. 


 İstasyon, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Olexandr Viter'in yazdığı, Senem Cevher'in çevirdiği oyun Ali Atilla Şendil rejisiyle 22 Mart 2018 tarihinde prömiyerini gerçekleştirdi. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında ise Nejat Karaorman imzası bulunmakta.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Yolu istasyona düşen üç kadının zamanla bu mekanın mutlu esirleri haline gelip, kendi kabukları içinde yaşamaya mahkum olmalarını anlatan oyundaki karakterlere Gamze Yapar Şendil, Berrin Akhasanoğlu ve Zeynep Alper hayat veriyor.

İstasyon 15 Aralık Cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahne'de izlenebilir.


 

ÇOCUK OYUNU

"Keloğlan Keleşoğlan” Cevahir Salon 2’de

1 Kasım 2018 Perşembe günü prömiyer yapan "Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

7’den 70’e bir aile oyunu olan "Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 16 Aralık Pazar günü Cevahir Salon 2 sahnesinde izlenebilir. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI