radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 16 - 21 Ekim tarihleri arasında 1'i prömiyer olmak üzere toplam 5 oyun sahnelenecektir.

15 Ekim 2018 11:12 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek oyunlar; "Kendi Gök Kubbemiz Yahya Kemal” (Prömiyer), "Hırçın Kız”, "Düdüklüde Kıymalı Bamya”, "Fatima’nın Erkekleri” ve "Tamamen Doluyuz”

 

Kendi Gök Kubbemiz Yahya Kemal Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde (Prömiyer)

   18 Ekim Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahnesinde prömiyer yapacak olan"Kendi Gök Kubbemiz Yahya Kemal” adlı oyunda; eski yenisi, doğu batısı, vatanı ve İstanbul sevgisiyle insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm gibi temalar Yahya Kemal'in dizelerinde geçmişe bir yolculuk yapar. Sönmez Atasoy'un yazdığı Okday Korunan’ın yönetip oynadığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımında Önder Arık'a, müziklerde ise Timur Selçuk’a yer verilecek. Oyun 21 Ekim Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde izlenebilecek.

Hırçın Kız, Cevahir Salon 1'de

   William Shakespeare'in yazıp Nurettin Sevin’in çevirdiği oyunun reji koltuğunda Yücel Erten oturuyor. Oyunun ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dekor tasarımı Ethem İzzet Özbora’ya, kostüm tasarımı Nalan Alaylı’ya, müzikler ise Emil Tan Erten’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   "Hırçın Kız” oyunu, Sinyor Battista'nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde döner. Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka'nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklamıştır. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio'ya başvururlar. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak, hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişir.

   Oyunda; Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Ahmet Taşdemir, Ahmet Kurt, Başak Ova, Bilal Ercan, Büşra Saraç, Erdem Bilgi, Hakan Siylim, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Muhammed Yıldız, Oya Ünal, Özlem Karataş, Rezzak Aklar, Seda Özgiş, Tuba Aydın ve Tuğçe Topçu rol alıyor.

   11 Ekim 2018 Perşembe günü prömiyer yapan oyun 21 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1'de izlenebilir.      


 


Düdüklüde Kıymalı Bamya,  Cevahir Salon 2'de 

   Memet Baydur’un yazıp Yönetmenliğini Serap Eyüboğlu'nun yaptığı "Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Serpil Tezcan'a, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a ait. Müziklerini Türkü Deyiş Çınar'ın yaptığı oyunun dramaturgu Şafak Eruyar.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2017 – 2018 Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu ödüllü oyun; Yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorgulayan, sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergileyen oyunda karakterlere Ayla Baki Yücesoy, Sevinç Niş, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar ve Rami Çakır hayat veriyor.

   28 Kasım 2017'de prömiyer yapan oyun 21 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2'de izlenebilir.      



 


Fatima’nın Erkekleri Üsküdar Tekel Sahnesinde

   Ali Kemal Güven'in yazdığı "Fatima’nın Erkekleri” oyunun yönetmeni Serkan Salihoğlu. Dekor tasarımında Emrah Kürekçi, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise Önder Ay imzası bulunmakta. Müziklerini Ömer Sarıgedik'in yaptığı oyunun metin süpervizörü Hasibe Kalkan. 

Oyunun konusu kısaca şöyle;

   Oyun şöhretli bir Hollywood yıldızı olan Fatima'nın pırıltılar içinde görünen şöhretinin ardında saklanan acılar ve kayıplarla örülmüş yaşamına ışık tutarken; kaba ve acımasız bir baba yüzünden intihar eden erkek kardeşini, Türkiye'deki evinden kaçıp Amerika'da aşık olmasını ve kaybedişini, şöhret basamaklarını tırmanmasını, piyasanın acımasız prodüktörlerinden birisi haline gelmesini, oğlunun yarattığı hayal kırıklığını ve yaşlanmaya başlamasını sinematografik bir kurguyla anlatıyor. Oyundaki karakterlere Özlem Güveli ve Can Şıkyıldız hayat veriyor.

   6 Mart 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun 20 Ekim Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.


 


Tamamen Doluyuz, Küçükçekmece Kültür Merkezinde 

   Becky Mode'un yazdığı, Lale Eren Dalsar'ın çevirisini yaptığı "Tamamen Doluyuz”oyununu Elif Erdal yönetti. 2017-2018 yılında Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri ve Üstün Akmen Tiyatro Ödüllerini toplayan tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz’ın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu'ya, dramaturgisi Günay Ertekin'e ait.

 

Oyunun konusu kısaca şöyle:

   Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

   09 Ocak 2018 tarihinde prömiyerini yapan oyun 19-21 Ekim tarihleri arasında Küçükçekmece Kültür Merkezinde temsil edilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI