radyobir
radyobir

İşte çifte standart..

Hacıbayram'da 40 adrese IŞİD baskını yapan Ankara polisi, şüphelilere kelepçe takmazken, Kızılay'da taziye çadırı açmak isteyen SGDF üyelerine ters kelepçe uyguladı.

28 Temmuz 2015 07:20 | Kategori:

IŞİD’in Türkiye’deki kalbi olarak sürekli gündeme gelen Ankara Hacıbayram Mahallesi’ne baskın yapıldı. Mahallenin ablukaya alındığı hava destekli operasyonda terör polisi, 40 adresi bastı. 11’i yabancı uyruklu 15 kişi gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şüphelilerin, Ankara-Suriye hattında militanların taşınmasına aracılık ettiği öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, IŞİD’e Türkiye’den katılımların merkezi konumundaki bölge olarak sürekli gündeme gelen Hacıbayram Mahallesi’ne operasyon düzenledi. TEM polisinin şafak vakti, daha önce belirlenen ve IŞİD ile bağlantılı oldukları değerlendirilen 40 adrese yaptığı baskın öncesi mahalle ablukaya alındı. Takviye kuvvetler, mahallenin giriş-çıkışlarını kapatırken, çatışma ihtimaline karşı da özel harekât polisi, zırhlı araçlarla mahallede konuşlandırıldı. 
Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, 500 polis görev aldı.

IŞİD militanlarının Türkiye’den Suriye’ye geçişlerde kullandığı ve yurtiçindeki aktif elemanlarının da kaldığı değerlendirilen hücre evlerin bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda çoğu Suriyeli 11’i yabancı uyruklu 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte yardım, yataklık, eleman kazandırmanın yanı sıra sosyal medya sorumluluğu ile propagandalarını da yürüttükleri belirlendi. Sosyal medyayı aktif kullanan şüphelilerin IŞİD propagandasının yanı sıra tehdit mesajları da yayınladıkları ileri sürüldü.

AV TÜFEĞİ, TABANCA

Gözaltına alınan şüphelilerin, IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka’da bulunan örgütün üst düzey yöneticileriyle sürekli bağlantılı oldukları ve talimat aldıkları da iddia edildi. Operasyonda  bir adet ruhsatsız pompalı tüfek, bir adet kurusıkıdan bozma tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.    

KELEPÇE KRİTERİ

Hacıbayram’da 40 adrese IŞİD baskını yapan Ankara polisi, şüphelilere kelepçe takmazken, Kızılay’da taziye çadırı açmak isteyen SGDF üyelerine ters kelepçe uyguladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI