radyobir
radyobir

İşte dünyanın başına bela olan çeteler!..

Dünyanın dört bir yanında insanlığın başına bela olan çeteler var. Asya'dan Afrika'ya Avrupa'dan Amerika'ya bütün kıtalarda cirit atan bu suç örgütleriyle mücadelede devlet güçleri hala zayıf kalıyorlar.

23 Ekim 2014 10:24 | Kategori: Dünya

The Mungiki: Nairobi´nin gecekondu mahallelerinde yaptığı şiddetli eylemlerle tanınan bu suç örgütünün 100.000 üyesi vardır. Eskiden çete üyelerinin tanınmak için saçlarını rasta yaptığı ve kanla banyo yaptığı bilinmektedir. Son zamanlarda yapılan eylemlerde ise kafa kesme ve kadın sünnetleri yapıp aynı zamanda bu eylemlerin politikliğini savundular. Diğer çetelerin kendilerini tanımlamak için kullandıkları giysi ya da dövme gibi imgeler yerine, Mungiki kendisini temsilen birkaç insanın kafasını sopanın ucuna takmayı tercih ediyor.


Los Zetas: Dünyanın en güçlü uyuşturucu çetelerinden birisidir. Los Zetas, bugüne kadar çok sayıda karanlık olayın sorumlusudur. Çetenin faaliyetlerinin ana merkezi Meksika olmakla birlikte, artık sınırları çok daha büyümüştür ve bu durum öncelikle Amerikan Hükümeti´ni diken üstünde tutmaktadır.



Hell´s Angels: Dünya çapında bilinen en popüler motorcu çetesidir. Gaddarlıklarıyla ün salan bu sert çocuklar birçok mafya grupları ve suç örgütleriyle yasa dışı işbirlikleri de yapmıştır. Ancak Hell´s Angels bu şekilde anılmak istememektedir. Onların savunduğu tez, şiddetin ve kanunsuzluğun bir yaşam mirası olduğu ve parayı, yaşam stillerini sürdürmek için bir araç olarak kullandıklarıdır.



Yakuza: Ünü ülke sınırlarını aşan, birçok filme konu olan köklü Japon çetesidir. Çete üyesi olmak isteyen herhangi bir kimse, ailesiyle bütün bağlarını koparmak zorunda ve kendi çetesinin patronuna bağlılık yemini etmelidir. Batı medyasının Yakuza´larla ilgili yaptığı yaygın haber olan Yubitsume yani bir suçu ya da hatanı affettirmek için serçe parmağını kesme geleneği yaygın bir şekilde devam etmektedir. Ancak Japon Hükümeti bu algıyı yıkmak için birçok önlem almıştır. Bunlardan birisi de İngiliz çizgi filmi olan 4 parmaklı Postacı Pat´e bir parmak daha ekleyerek çocukların korkmasını önlemek istemiştir.


Mara Salvatrucha(MS-13): Dünyanın en sert ve gaddar çetelerinden biri olarak bilinen MS-13, diğer birçok çete gibi uyuşturucu işi yapar. 1980 yılında, ülkelerindeki iç savaştan kaçan bir grup El Salvador´lunun California´da kurduğu bu çete, bugün 700.000 üyeye ulaşmıştır ve eylemlerinin çoğunu Kuzey ve Orta Amerika´da gerçekleştirmektedir. Sebepsiz yere ortaya çıkan şiddet eylemleriyle bilinen bu çete, kadın ve çocuklara karşı bile yaptıkları vahşice cinayetlerle korku salmıştır.



Mongols: Yapı ve felsefe olarak Hell´s Angels´a benzeyen çete, meslektaşlarının popüler yapılarına tepki olarak ortaya çıktılar. Şaşırtıcı olmayan bir biçimde Hell´s Angels ile düşmanlar ve bu düşmanlık şiddetli çatışmalara sahne oluyor.



Russian Mob: Çeteyle ilgili bilinen en farklı şeylerden birisi, öldürdükleri kişilerin sadece düşmanları değil, kendi üyeleri de olmasıyla soğukkanlılık kavramına farklı bir tanım getirmişlerdir. Çok küresel bir çete olmakla birlikte, Rusya´da iş yapmak isteyen herkesten karlarının yüzde 20´sini almak üzere anlaşma yapıyorlar.



Triads: 2.5 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük suç örgütlerinden birisidir. Her kanadının kendine ait gelenekleri ve uygulamaları olsa da, Çinli örgüt bir bütün olarak çok organize ve kanlı bir çete olarak bilinir.


18th Street Gang: Los Angales´de normal bir günde herhangi bir kişinin bu çete tarafından saldırıya uğraması çok sıra dışı bir durum değildi. 10 sene boyunca en ciddi düşmanları Bloods, Crips ve MS13 ile çok kanlı bir mücadele vermesine rağmen çete son zamanlarda çok fazla sayıda düşman çete üyesini öldürdü.


Bloods: Kırmızı giyinmeleri ve en büyük düşmanlarının Crips olmasıyla bilinen bu çete, aslında Crips çetesinin içinde bir grup olarak kuruldu. Kendi çetelerini kurmalarıyla beraber sayıları düşmanının 3 katına çıktı ki bunun sebebi, bugün de devam eden şiddetli eylemleriydi.


Teksas Suç Örgütü: Teksas Suç Örgütü, küçümsenmeyecek müttefikleriyle birlikte kısmen küçük bir çete. İşbirliği yaptığı diğer çeteler adına cinayetler işlemiştir.







Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI