radyobir
radyobir

İşte Putin'i yerle bir eden güzel!..

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile gerçekleştirilen Suriye konulu toplantının ardından Soçi'de judo yaptı.

16 Şubat 2019 08:44 | Kategori: Dünya

Rusya'nın Soçi şehrinde gerçekleşen Suriye konulu Soçi zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında gerçekleştirildi. Zirvenin ardından Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko'nun da katıldığı yemekte buluşan liderler yemeğin ardından Soçi'den ayrıldı.

Russian President Vladimir Putin during a sparring with the 2014 World Judo Championship bronze medal winner Musa Mogushkov at the meeting with members of the Russian 
Putin, Erdoğan'ı havaalanında uğurladıktan sonra Yug-Spor Merkezi’ne giderek burada sporcularla buluştu. Rusya'nın olimpiyatlara göndereceği judocularla sohbet eden Putin daha sonra judo kıyafetlerini giyerek tatamiye çıktı.

Putin Rus milli judocu Natalia Kuziutin ile karşılaştı.

Putin ile müsabaka yapan Natalia Kuziutin için Rus basını, Putin'i nakavt eden judocu lakabını kullandı.

Natalia Kuziutin kendisi ile maç yapan Putin'e teşekkür etti.

2016 Olimpiyat Oyunları Şampiyonu Beslan Mudranov’la bir araya gelen Putin parmağından hafif yaralandı.

Antrenman sonrası gazetecilere konuşan Putin, bu tarz antrenmanların kafasını boşaltıp enerji dolmasına yarayıp yaramadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: "Sanırım başka bir şey… Bilinen tıbbi bir faktör: Fiziksel aktivitelerle uğraştığınızda adrenalin düzeyiniz, moraliniz yükseliyor, hayatı daha farklı görüyorsunuz. Bir nevi dünyaya pembe gözlükleriniz olmadan bakmaya başlıyorsunuz. Böyle karışık bir etki."

Putin, üst düzey sporcularla antrenman yapmanın daha kolay ve güvenli olduğunu kaydetti.



'KORKULACAK BİR ŞEY YOK, SADECE İNCİNDİ'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Putin’in judo oynarken parmağının sakatlanmadığını, sadece morardığını ve korkulacak bir şey olmadığını ifade etti. Peskov "Putin kendini çok iyi hissediyor ve şu an Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile yapacağı görüşme için hazırlanıyor, sonra da hokey oynamayı planlıyor. Sadece bir tutuş sırasında parmağını hafif vurdu, morarma oldu. Bu sıradan bir incinme, korkulacak bir şey yok. Spor bu” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI