radyobir
radyobir

İsveç saldırganı 2 yıl önce Türkiye'den sınırdışı edilmiş

Özbekistan güvenlik kaynakları, İsveç'in başkenti Stockholm'de sürdüğü kamyonla bir mağazaya dalarak 4 kişinin ölümüne neden olan Rahmet Akilov'un 2015 yılında Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalanıp İsveç'e sınır dışı edildiğini ifade etti.

13 Nisan 2017 05:24 | Kategori: Terör

Özbek kaynaklar, Akilov'un Şubat ayından beri radikal gruplarla bağlantısı sebebiyle aranma listesinde olduğunu da belirtti.

SUÇUNU KABUL ETMİŞTİ

Akilov, dün çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmişti. Avukatı Johan Eriksson, müvekkili Özbekistan uyruklu Rahmet Akilov'un saldırıda kullanılan çalıntı kamyonun şoförü olduğunu kabul ettiğini doğrulamıştı. Mahkemede konuşan Akilov, "Müvekkilim terör suçlamasını ve tutukluluk halini kabul ediyor" demişti.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarının faili İbrahim el Bakraoui de Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalanmış ve sınırdışı edilmişti. Ankara'nın Paris saldırısını da gerçekleştiren Bakraoui kardeşler için üç kez uyarı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI