radyobir
radyobir

İtalya'da vakalar arttı yeni kısıtlamalar geldi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüsün vakalarındaki artışı yavaşlatmak için dün toplanma, yeme içme, spor ve eğitim etkinliklerine yönelik yeni kısıtlamalar getirdi.

14 Ekim 2020 08:40 | Kategori: Dünya

Dün açılanan son tedbirlerle, hükümet bu hafta ikinci kez kısıtlamaları sıkılaştırma kararı almış oldu. Ancak getirilen kısıtlamalar vaka artışının çok daha yüksek olduğu İngiltere ve İspanya'ya göre daha hafif kaldı.

Conte, "Ülkenin genel tecrite girmesini engellemek zorundayız. Ekonomi tekrar hız kazanmaya başladı" dedi.

Bugün yürürlüğe girecek ve 30 gün boyunca geçerli olacak hükümet kararnamesine göre restoranlarda, gece kulüplerinde ve açık havada eğlence yapılması yasaklanıyor ve halka da evde toplu eğlence düzenlememsi ve altı kişiden fazla misafir kabul etmemesi öneriliyor.

Düğünlere ve diğer törenlere ise 30'dan fazla kişi katılamayacak.

Kararnamenin imzalanmasından saatler sonra İtalya sağlık bakanının açıkladığı verilere göre İtalya'da son 24 saat içinde 5,901 yeni koronavirüs vakası saptandı. Bu sayı, İtalya'nın Mart ayı sonundan beri gördüğü günlük en yüksek vaka sayısı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI