radyobir
radyobir

İtalya 'kabin yasağı'na uymadı

İtalyan makamları, ABD ve İngiltere'nin uçak kabinlerinde Türkiye'nin ararlarında olduğu bir dizi ülke için getirdiği kabinde elektronik cihaz kısıtlamasını, İtalya'ya yapılan uçuşlarda uygulamama kararı aldı.

24 Mart 2017 10:21 | Kategori:

ABD ve İngiltere'nin bazı ülkelerden yapılan uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabine sokmama kararının diğer ülkelere de yayılabileceği yorumu yapılıyordu.
Konu hakkında İtalya'dan açıklama geldi.

'GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTTIRILMASINI GEREKTİRECEK DELİL BULUNAMADI'

İtalyan Havayolu Ulaşımı ve Havaalanları Güvenliği Bakanlıklararası Komitesi (CISA) ve İtalyan Sivil Havacılık Kurumu (ENAC), dün yaptığı toplantıyla ABD ve İngiltere'nin, aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerden yapılacak uçuşlarda kabin içine yönelik aldığı yeni güvenlik önlemlerini ele aldı.

Haberde, İtalyan sivil havacılık yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, söz konusu ülkelerden İtalya'ya yönelik uçuşlarda ABD ve İngiltere'nin uygulamaya koyduğu gibi bir kısıtlamaya gerek olmadığına karar verildiği bildirildi.

ENAC'ın açıklamasında "Mevcut güvenlik önlemlerinin arttırılmasına gerektirecek delil bulunamadı" dendi.

CISA'nın  güvenliğe ilişkin süreci gözlemlemeye devam edeceği belirtildi.

ABD, aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI