radyobir
radyobir

İtirafçılara "son imam" kriteri!..

Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarında itirafçı olmak isteyenlere 'son imam' kriteri getirdiği öğrenildi. Buna göre şüphelilerin artık güncel bilgiler ve deşifre olmamış isimleri açıklamaları artık yeterli sayılmıyor. Şüpheli son görüştüğü 'mahrem imamı' ve adresi de açıklarsa tutuksuz yargılama kararı veriliyor.

29 Mayıs 2018 08:05 | Kategori:

Serbest kalmak için ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanmak isteyen asker şüphelilerin beyanlarını incelemeye alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu beyanların ‘itiraf mı yoksa iftira mı’ olduğunu kendi kriterleri ışığında değerlendiriyor.

Bu kapsamda, şüphelilerin itiraflarında örgütle ilgili güncel bilgiler ve deşifre olmamış isimleri açıklamaları yeterli sayılmıyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelinin itiraflarındaki samimiyete itibar edilmesi için en son görüştüğü ‘mahrem imamı’nın ismini ve görüşme yaptığı adresi de açıklaması şartı koşuldu.

İtiraflarında bu koşulları yerine getirenler, etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilerek adli kontrolle serbest bırakılıyor.

Ancak özellikle mahrem imamını açıklamayanlar tutuklanıyor. Bu kriterlere uygun ifade vermeyen şüpheli askerler tutuklanarak ‘terör örgütü üyeliğinden’ dava açılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI