radyobir
radyobir

IV. Murat operası başkentte

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 2010 yılında kaybettiğimiz Türk Operası'nın büyük ustası, besteci ve orkestra şefi Okan Demiriş'in "IV. Murat" Operasını 29 Kasım'da Ankaralı sanatseverler ile buluşturacak. 



28 Kasım 2017 14:18 | Güncelleme :28 Kasım 2017 14:22 | Kategori: Kültür & Sanat

3 Mayıs 1980 tarihinde, İstanbul’da gerçekleştirilen dünya prömiyerinin ardından yaklaşık 200 temsile yakın kapalı gişe oynayan "IV. Murat" Operasında 2017- 18 sezonunun başlıca rollerini IV. Murat: Erdem Baydar / Tuncay Doğu / Özgür Savaş Gençtürk / Şafak Güç (Antalya DOB Konuk), Kösem Sultan: Sayra Seyhan Geçim / Reyhan Görbil / Mehlika Karadeniz dönüşümlü olarak seslendirecekler.

Librettosu Turan Oflazoğlu’na ait üç perdelik opera, Haldun Özörten, tarafından dekor ve kostümle bütünleşen bir reji anlayışı ile seyirciye sunuluyor.

IV. Murat Operası, Osmanlı tarihinin fetihler dönemini, sarayın gizemli yaşamını ve henüz on bir yaşındayken Osmanlı Padişahı olan IV. Murat’ın yaşam öyküsünün anlatmaktadır.
Besteci Okan Demiriş’in geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz eşi Türk Operası’nın efsanevi baş Sopranosu Leyla Demiriş’e ithafen bestelediği "IV. Murat” operasının onsuz bu ilk temsili de Leyla Demiriş anısına sahnelenecektir.

Eserin Orkestra Şefleri Sunay Muratov / Murat Kodallı, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gazal Erten, koro şefi Giampaolo Vessella, ışık tasarım Bülent Arslan ve koreografi Deniz Alp imzasını taşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI