radyobir
radyobir

James Bond Roma'yı esir aldı!..

Akşamüstü Roma'nın kalbindeki, Trastevere'de her zaman tampon tampona park edilmiş araçlarla dolu olan caddede bu kez tuhaf bir ferahlık hissedildiği, tabela direklerinin söküldüğü, sokak lambalarının daha romantik yandığı fark ediliyor.

25 Şubat 2015 07:50 | Kategori: Dünya

Az ileride, Tiber Nehri kıyısındaki Trilussa Meydanı'nda dev spotları ve yol kapatmak için kullanılan blokları taşıyan kamyonları görüyorsunuz. Gece eve dönerkense yol üzerindeki Sisto Köprüsü'nü tamamen kapatılmış buluyorsunuz.

Yolu kapayan görevliler özür dileyerek köprüden geçmemin mümkün olmadığını söylüyor. Nehrin karşı kıyısına ulaşabilmek için bir sonraki köprüye doğru yürürken, geç saate ve soğuk havaya rağmen yol boyunca dizilmiş, ellerinde telefonları, fotoğraf makineleriyle bekleyen bir kalabalığın arasından geçmek zorunda kalıyorsunuz.

Tüm bu hazırlığın, bekleyişin nedeni, sinemanın İngiliz ajanı James Bond'un Roma'ya gelmiş olması.

James Bond serisinin "Spectre" isimli yeni filminin bazı sahneleri Roma'da çekiliyor. Tarihi Sisto Köprüsü'nün yanı sıra Vittorio Emanuele II Caddesi, Tiber Nehri kıyısı, San Gregorio Caddesi gibi kentin en işlek bölgeleri film setine dönüşürken kimi Roma sakinleri bu durumu heyecanla karşılıyor; kimileri ise günlerdir karşılaştıkları kısıtlamalardan şikayet ediyor.

Romalılar bu durumdan şikayetçi

Nitekim çekimlerin yapılacağı bölgelerde araç park edilmesine izin verilmiyor, mağazalar ve restoranlar kapatılıyor, kapatılan yollar nedeniyle zaten sıkışık olan Roma trafiği akmaz hale gelebiliyor. James Bond'un günlük hayatını zorlaştırmasından şikayetçi olan bir Romalı, "Artık her şeyi film stüdyolarında yeniden yaratmak mümkünken neden şehri felce uğratıyorlar ki" diye isyan ediyor.

Bir başkası da Twitter'da "Dahinin biri pazartesi sabahı şehri bloke etmeye karar verdi diye trafikte takılıp kaldım" diye yazıyor.

Başka bir Twitter kullanıcısı da "Roma tek bir ağızdan bağırıyor: James Bond canımıza tak ettin" diyor.

Öte yandan, bazı Romalılarsa James Bond macerasını fırsata çeviriyor. Medyada yer alan haberlere göre filmin bazı sahnelerinin çekileceği Nomentana Caddesi'ndeki evler fahiş fiyatlarla günlük olarak kiralanıyor. Cadde üzerindeki evlerin sahiplerinin, çekim gecesi için 1,000 euroya varan ücretler istediği belirtiliyor.

Romalıların geçen hafta başlayan ve 8 Mart'a kadar sürmesi beklenen James Bond "çilesi", La Repubblica gazetesinin "Roma 007'ye esir düştü" başlığıyla özetleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI