radyobir
radyobir

J&J insan üzerindeki denemeleri durdurdu

Johnson & Johnson COVID-19 aşı adayının klinik denemelerini deneklerden birinde açıklanamayan bir hastalık oluşması nedeniyle geçici olarak durdurdu.

13 Ekim 2020 08:05 | Kategori: Sağlık

Johnson & Johnson'ın aşı denemeleri salgını kontrol altına almada en fazla dikkat çeken denemelerden biriydi.

J&J açıklamasında katılımcının hastalığının şirketin klinik ve güvenlik hekimlerinin yanı sıra bağımsız bir veri ve güvenlik izleme kurulu tarafından da değerlendiriliğini ve incelendiğini belirtti.

Şirket, bu durdurmaların on binlerce insanı içeren büyük denemelerde normal olduğunu açıkladı. J&J, aşının dozlarının uygulanmasında "deneylerin durdurulması" ile düzenleyici kurumun deneyleri askıya alması arasında fark olduğunu ifade ederek, şu anda düzenleyici kurum talebiyle durdurmanın söz konusu olmadığına dikkat çekti.

AstraZeneca da son aşama testlerde İngiltere'de bir denekte rahatsızlığın ortaya çıkmasının ardından durdurmuş ve aşının kısa bir sürede piyasaya sürülemeyeceğine dair şüphe yaratmıştı. AstraZeneca daha sonra dört ülkede testlere tekrar başladı ancak henüz ABD'deki testlerin tekrar başlaması için düzenleyici kurumdan onay alınamadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI