Japon "Ispace"in nisan sonu Ay'a varması bekleniyor
Japonya merkezli Ispace Inc. şirketi tarafından üretilen uzay aracının 26 Nisan'da Ay'a varabileceği bildirildi.
Başkent Tokyo merkezli Ispace Inc. şirketinin açıklamasına göre, "Hakuto-R" keşif programı kapsamında geliştirilen uzay aracının 26 Nisan'da Japonya yerel saatiyle 01.40 sularında Ay'a iniş yapması bekleniyor.
Ispace kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hakamada Takeşi, açıklamasında "Ticari Ay misyonlarının yeni çağının başlangıcı olabilecek tarihi bir güne tanıklık etmeyi bekliyoruz." dedi.
Japon Devlet Televizyonu NHK, başarılması halinde özel bir şirket üretimi uzay aracının ilk kez Ay yüzeyine ineceğini aktardı.
2,3 metre yüksekliğinde ve 2,6 metre enindeki uzay aracı, kargosunda, dönüştürülebilir küçük bir robot taşıyor.
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile oyuncak firması Tomy tarafından üretilen robot, yüzey araştırmaları yapacak.
Mürettebatsız uzay aracı, Aralık 2022'de ABD'nin Cape Canaveral üssünden SpaceX Falcon 9 roketiyle Ay'a gönderilmişti
O dönem yapılan açıklamada uzay aracının, Nisan 2023 sonunda Ay'a ulaşmasının tahmin edildiği bildirilmişti.
Keşif programı, ismini, Japon halkınca, Ay üzerinde yaşadığına inanılan beyaz bir tavşan türünden alıyor.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Japonya'dan, bölgesine şamandıra yerleştiren Çin'e tepki
- Japonya'dan nükleer silahsız bir dünya için 3 milyar yen
- "Yaşananlar, soğuk savaş sonrası dünya düzeninin sonu
- Japonya'da çocuk istismarında artış
- Japonya, Ay'a iniş aracı taşıyan H2A roketini uzaya gönderdi
- Japonya'da son 125 yılın en sıcak yaz mevsimi yaşandı
- Rusya'nın uzay aracı Ay'a çakıldı
- Trump aleyhinde 4. iddianamenin sunulması bekleniyor
- Seçim sonucuna müdahale stratejisinin yazışması ortaya çıktı
- "Hayatımın sonuna kadar oğlum için adalet arayacağım"