radyobir
radyobir

Japon moda devi Kenzo hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Japon modacı Kenzo Takada, Paris'te yaşamını yitirdi. 81 yaşındaki modacının koronavirüsten öldüğü açıklandı.

05 Ekim 2020 05:46 | Kategori: Dünya

Dünyaca ünlü Japon modacı Kenzo Takada, Fransa'nın başkenti Paris'te tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Japon modacının ailesi basın açıklamasıyla Takada'nın öldüğünü doğruladı.

Moda endüstrisinin sembol ismi 81 yaşındaydı.

27 Şubat 1939'da Japonya'nın Hyogo eyaletinde doğan Kenzo Takada, kız kardeşlerinin okuduğu dergileri okumaya başladıktan sonra modacı olmaya karar verdi.

James Bond serisi filmlerinden 2008 yapımı 'Quantum of Solace'ta ajan rolünü canlandıran Ukraynalı oyuncu Olga Kurylenko (40), koronavirüse yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 haftadır hasta olduğunu söyleyen oyuncu, şu ifadeleri kullandı: "Koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra kendimi eve kapattım. Aslında 1 haftadır hastaydım. Ana belirtilerim ateş ve yorgunluk. Kendinize dikkat edin ve bunu ciddiye alın.

1965'te bir tekneyle Paris'e geldikten sonra bir süre serbest tasarımcı olarak çalıştı. İlk defilesini de 1970 yılında burada sahneleyen Takada, 1980’lerde modaya damga vurdu.

Ünlü modacının 1970'li yıllarda kurduğu Kenzo markası, dünyanın en büyük lüks giyim markalarından biri haline geldi.

1999 yılında emekliye ayrılan Kenzo Takada, kariyeri boyunca 8 bin farklı tasarıma imza attı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI