radyobir
radyobir

Japonlar uzaylılardan neden korkuyor?..

Uzaylıların varlığına, gerçekten varsalar da ülkeyi istila etme ihtimallerini dönem dönem gündemine alan Japonya parlamentosu, yine savunmanın 'küçük yeşil adamlara' karşı koymak için yeterince hazır olup olmadığını tartıştı. "Uzaylılar hava sahamızı hiç ihlal etmedi" diyen Savunma Bakanı Nakatani de vekillerin 'yüreklerine su serpmeye' çalıştı.

04 Nisan 2015 03:36 | Güncelleme :04 Nisan 2015 20:07 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Parlamentoda olası bir uzaylı istilası konusunda sınava çekilen Japonya Savunma Bakanı Gen Nakatani, hava sahalarının bugüne dek herhangi bir 'tanımlanamayan obje' tarafından ihlal edilmediğini söyleyip, "UFO hava sahamıza girerse, hava kuvvetleri müdahale etmeye her daim hazır" ifadesini kullandı. Nakatani, "Şüpheli bir görüntü durumunda jetlerimiz havalanıyor. Bazen görülen şeyin kuş veya uçan başka bir obje olduğu anlaşılıyor. Ama Dünya dışından gelen bir obje bulunduğuna dair bir kayıt olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

BAKANA 'UFO ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR' SORUSU

Nakatani'nin bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissetmesinin sebebi ise eski güreşçi Antonio Inoki'nin UFO çalışmalarının nasıl gittiğine ve savaş uçaklarının UFO'larla karşılaşmaya hazır olup olmadığını sormasıydı. Alametifarikası haline gelen kırmızı kaşkolüyle bilinen Inoki "Uzaylıların gerçekten var olup olmadıklarını bilmiyorum. Ama bir keresinde gizemli bir nesnenin havada yükselip, sonra da ufukta kaybolduğuna şahit olmuştum" ifadesini kullandı.

2007'DE 'HENÜZ İSPATLAYAMADIK' DENMİŞTİ

Japon hükümeti, 2007'de bir açıklama yayımlayıp UFO'ların var olduğuna dair ellerinde 'henüz' bir kanıt olmadığını duyurmuştu.  Öte yandan dönemin Savunma Bakanı Şigeru Işiba bu açıklama sinirlenmiş, uzaylılar tarafından kontrol edilen UFO'ları inkar etmek için hiçbir sebep göremediğini savunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI