radyobir
radyobir

K. Kore 2 balistik füze daha fırlattı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, birkaç gün önce uzun menzilli seyir füzesi test eden Kuzey Kore'nin doğu kıyısından iki balistik füze fırlattığını açıkladı.

15 Eylül 2021 08:44 | Kategori: Asya Pasifik

Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze geliştirme çalışmalarını durdurması karşılığında yaptırımların kaldırılması için ABD ile yürüttüğü görüşmeler 2019 yılında çıkmaza girmişti. Kuzey Kore görüşmelerin çıkmaza girmesinden sonra silah geliştirme çalışmalarına devam etti.

Japonya Sahil Güvenliği fırlatılan nesnenin balistik füze olabileceğini ve Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü söyledi.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga olayı kınarken bu durumun "ölçüyü aşan" bir durum olduğunu söyledi.

Hem Suga hem de Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in konuyu görüşmek üzere ulusal güvenlik konseylerini topladılar.

Güney Kore ve Çin dışişleri bakanları bugün Kuzey Kore'nin son füze testi ve Pyongyang ile Washington arasındaki nükleer silahlardan arındırma müzakerlerinin durmuş olmasına ilişkin endişeler sürerken Seul'de bir araya geldi.

Kuzey Kore haftasonunda "çok önemli stratejik bir silah" olarak nitelediği uzun menzilli bir seyir füzesini test etmişti.

Analistler bu silahın ülkenin geliştirdiği nükleer başlık taşıyabilen ilk seyir füzesi olduğunu ifade etmişlerdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI