radyobir
radyobir

K. Kore sınıra yeni birlikler konuşlandırıyor

Kuzey Kore, Güney Kore'nin sınırdaki ilticalar konusunda tırmanan gerilimi düşürmek için özel temsilci gönderme teklifini reddederek, uzlaşma çabalarını askıya aldı ve sınır bölgelerine birlikleri yeniden konuşlandıracağını açıkladı.

17 Haziran 2020 09:18 | Kategori: Dünya

KCNA devlet haber ajansı tarafından yapılan açıklamalar, Kuzey Kore'nin bir gün önce sınır kentinde bulunan irtibat bürosunu havaya uçurmasından sonra yapıldı. Bu irtibat bürosu, her iki ülke liderinin 2018 yılında imzaladıkları barış anlaşması çerçevesinde kurulmuştu.

Sınır ötesi barış anlaşmasını hükümsüz bırakacak herhangi bir hamle, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in Kuzey ile daha kalıcı bir uzlaşma kurma çabalarını sekteye uğratabilir.

KCNA haber ajansına göre, Moon dün Kuzey Kore'ye milli güvenlik danışmanı Chung Eui-yong'u ve istihbarat şefi Suh Hoon'u özel temsilci olarak yollamayı teklif etti. Ancak Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong ve iktidardaki partiden üst düzey bir yetkili "bu nezaketsiz ve kötücül teklifi kesin bir dille reddetti."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI