radyobir
radyobir

K. Koreli ponpon kızlar G. Kore'de!..

Güney Kore'de cuma günü başlayacak Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları için görevlendirilen ve 'güzeller ordusu' olarak nitelendirilen 200'den fazla Kuzey Koreli ponpon kız bugün sınırdan geçti.

07 Şubat 2018 05:56 | Kategori: Dünya



Toplamda 280 kişilik heyetin 229’unu oluşturan ponpon kızlar, iki ülkeyi birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış Bölge’den (DMZ) otobüslerle Güney Kore’ye giriş yaptı.



Sınırda kontrolden geçerken bir hayli neşeli oldukları göze çarpan ponpon kızlardan biri, gazetecilere "Sizi gördüğüme memnun oldum” dedi.



Nasıl bir performans sergileyeceklerine ilişkin soruları ise yanıtsız bırakan söz konusu ponpon kız "Bekleyip görün. Şimdi söylersem heyecanı kalmaz” diye konuştu.



Kuzey Kore, daha önce Güney Kore’nin ev sahipliği yaptığı 3 spor organizasyonuna daha ponpon kız göndermişti: 2002 Asya Oyunları (Busan), 2003 Dünya Üniversite Yaz Oyunları (daegu) ve 2005 Asya Atletizm Şampiyonası (Incheon). 2005’teki heyette yer alan Ri Sol-ju, şu anda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un eşi.



Kuzey Kore, Pyeongchang’da 10 atletiyle mücadele edecek. 12 Kuzey Koreli buz hokeyci de Güney Kore ile birleşik takımda ter dökecek. Öte yandan tüm sporculara Samsung'un Kış Olimpiyat Oyunları için özel olarak 4000 adet ürettiği Galaxy Note 8 Olympic Edition'dan verildi. Kuzey Kore ve İranlı sporcular ise 'uluslararası yaptırımların delinmesi' endişesiyle bundan muaf tutuldu.

Bu arada Güney Kore, Kim'in kız kardeşi Kim Yo-jong'un cuma günü Güney Kore'ye gidecek üst düzey heyetin arasında olacağını açıkladı. Bu da Kim ailesinin bir üyesinin ilk kez Güney Kore'ye gideceği anlamına geliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI