radyobir
radyobir

Kabil'de çifte intihar saldırısı: 25 ölü, 45 yaralı!..

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen çifte intihar saldırısında en az 25 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında AFP haber ajansı foto muhabiri Şah Marai ile 7 yerel gazetecinin daha olduğu açıklandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

30 Nisan 2018 12:16 | Güncelleme :30 Nisan 2018 12:30 | Kategori: Terör

Afganistanlı yetkililer sabah saatlerinde başkent Kabil'de istihbarat kuruluşlarının,elçiliklerin ve  NATO merkezinin bulunduğu Şaş Darak bölgesinde yaşanan çifte intihar saldırısında 25 kişinin öldüğünü duyurdu.

45 KİŞİ YARALANDI

Saldırılarda 45 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralıların bir kısmının durumunun kritik olduğu, bu nedenle ölü sayısının aratabileceği ifade edildi.



​İKİNCİ SALDIRI GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

Polis ikinci saldırının ilk patlamadan birkaç dakika sonra yaşandığını ve alana gelen gazetecileri hedef aldığını açıkladı.

Assocaited Press'in aktardığına göre ölenler arasında AFP'nin Kabil bürosunun şef foto muhabiri Şah Marai ile 7 yerel gazeteci dahavar.



'İNTİHAR SALDIRGANI GAZETECİ KILIĞINA GİRMİŞTİ'

​Polis sözcüsü "İntihar saldırganı (ikincisi) gazeteci kılığına girmişti ve kendisini kalabalığın ortasında patlattı" dedi.

İçişleri Bakanlığı ilk saldırının da intihar saldırısı olduğunu ve motorsikletli bir saldırganın kendini infilak ettirmesi sonucu yaşandığını belirtti.



SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırılar ayrıca Taliban'ın bahar saldırılarını başlatmasından birkaç gün sonra yaşandı.

Hükümetin barış görüşmeleri teklifini reddettiği belirtilen örgüt açıklamasında 'ABD güçlerini, onlarla işbirliği yapan istihbarat mensuplarını ve ülke içindeki destekçilerini' hedef alacağını duyurmuştu.

Geçen hafta Kabil'deki seçim kayıt merkezine yönelik saldırıda da 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI