radyobir
radyobir

Kabil'de patlama!.. 40 ölü!..

Afganistan'ın başkenti Kabil'de patlama sesleri yükselmesi sonrası en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin farklı bilgiler gelirken birden fazla patlama olduğu da iddialar arasında.

28 Aralık 2017 11:22 | Kategori: Dünya

Afganistan'ın son dönemde patlamaların iyiden iyiye sıklaştığı başkenti Kabil'den yine patlama sesleri yükseldi.

AFP ajansına konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi "Hedef, Tabayan kültür merkeziydi. Sovyet işgalinin 38. yıldönümü nedeniyle tören düzenleniyordu" dedi. En az 40 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Saldırıyı üstlenen olmazken Taliban patlamalarla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Kültür merkezinin, Afgan Sesi Ajansı'nın yakınlarında olduğu belirtildi. Nitekim olaya ilişkin ilk çıkan haberlerde söz konusu ajansın hedef alınmış olabileceği aktarılmıştı.

​Öte yandan AP ajansının polis kaynaklarından aktardığı habere göre de 2 ayrı patlama oldu ve 25 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI