radyobir
radyobir

Kabil'de bir camiye saldırı düzenlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Sıddıki Camii'ne akşam namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

18 Ağustos 2022 07:16 | Kategori: Asya Pasifik

Patlama esnasında çok sayıda kişinin ibadet ettiği camiye yapılan saldırıda, ilk açıklamalara göre 3 kişi hayatını kaybetti. Cami imamının da ölenler arasında olduğu belirtiliyor.
Ölü sayısının çok daha fazla olmasından endişe ediliyor.

Yerel basına konuşan Taliban’ın Kabil polis sözcüsü Halid Zadran, şehrin kuzeybatısında büyük bir patlama olduğunu; güvenlik güçlerinin bölgeye ulaştığını duyurdu.

Reuters’a konuşan bir Taliban yetkilisi, en az 35 kişinin yaralandığını ve bu kişiler arasında hayatını kaybedenlerin de olabileceğini söyledi.

Saldırının düzenlendiği Khair Khana bölgesindeki Kabil Acil Hastanesi de ilk aşamada 27 yaralının hastaneye tedavi için getirildiğini duyurdu. Yaralılar arasında biri 7 yaşında olmak üzere beş çocuk da var. 

Patlamanın etkisiyle çevre binaların da camları kırıldı. 

Taliban sözcüsü saldırıyı sert şekilde kınadıklarını açıkladı.

Henüz saldırıyı üstlenen bir grup olmadı ancak henüz bir hafta önce Taliban destekçisi önde gelen din adamlarından biri bir intihar saldırısının hedefi olmuş ve hayatını kaybetmişti. Bu intihar saldırısını IŞİD üstlenmişti.

15 Ağustos, Afganistan'da Taliban'ın yönetimini tamamen ele geçirmesinin 1. yıl dönümüydü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI