radyobir
radyobir

Kabristana gitmeden fatiha dönemi

Sivas Belediyesi'nin akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında geliştirdiği yazılımla, mezarların internet üzerinden yeri öğrenilebiliyor. Bazı kişilerin ekran başında dua okuduğu belirtiliyor.

01 Mart 2018 05:18 | Kategori: Yaşam

e-Devlet üzerinden açılan soy ağacı bilgi sistemi yoğun ilgi görürken birçok kişi ismini bile duymadıkları akrabalarından haberdar oldu. Sivas Belediyesi de akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında geliştirdiği bir yazılım ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Bu yazılım ile yakınlarının mezar yerini bilmeyenler, internet üzerinden mezar yerlerini öğrenebiliyor.

Vatandaşların akrabalarının mezarının resmini gördüğü ve ekran başından Fatiha okuyabildiği öğrenildi.

Sistemde Sivas’ın en büyük mezarlıklarından biri olan Tekke Mezarlığı verileri mevcut. İsteyenler, mezarlık.sivas.bel.tr isimli web sitesine girip, kimlik numarası, mevta numarası, ad, sokak, anne veya baba isimlerini girerek mezar yerlerini tespit edebiliyor

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI