radyobir
radyobir

Kaçak su kaplumbağaları bakıma alındı

11 Şubat tarihinde Atatürk Havalimanı'nda Lübnan'dan yurda kaçak yollarla sokulurken yakalanan yavru su kaplumbağaları İstanbul Akvaryum Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alındı. Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu İstanbul Akvaryum sahip olduğu kalite standartları sayesinde yavru su kaplumbağalarının tüm bakım sürecini üstleniyor.

22 Şubat 2017 15:36 | Kategori: Yaşam

Atatürk Havalimanı’nda bavulların içinde bulunduktan sonra Yediemin’de bekletilen yavru su kaplumbağaları, 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum’a getirildi. Teknik donanımı ve uzman kadrosu ile 2013 yılında Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ünvanını alan İstanbul Akvaryum, kaplumbağaların tüm bakım sürecini üstlenecek.

Yavru su kaplumbağaları İstanbul Akvaryum getirilmeden önce Lübnan’dan kalkan ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen yolcu uçağındaki bagajların x-ray görüntülerinin incelenmesi sonucunda 3 bavul içine yerleştirilmiş karton kutulardatespit edilmişti. Türkiye’ye resmi olarak girişi yasak olan yabani havyan türlerinden olan kaplumbağalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi. Havada 1500 km yol kat eden kaplumbağalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından İstanbul Akvaryum Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.

Kaplumbağaları tesislerinde misafir ediyor olmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirten İstanbul Akvaryum Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu, "İstanbul Akvaryum olarak toplamda 1500 türden, 17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapıyoruz ve nesli tükenmekte olan canlıları koruma altına alıyoruz. 2013 yılında aldığımız Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ünvanımız ile yavru su kaplumbağalarına da en uygun bakım koşullarını ve yaşam ortamlarını sunacağız” dedi.

İstilacı bir tür olan ve yaşadıkları sulak alanlarda diğer canlıların nesli için de bir tehdit oluşturma riski bulunan su kaplumbağaları, İstanbul Akvaryum Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, diğer hayvanlardan ayrı bir alanda bakıma alınacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI