radyobir
radyobir

Kaddafi dönemi yöneticilerinden Mansur serbest kaldı

Libya'nın 9 yıl hapis yatan devrik lideri Muammer Kaddafi döneminde İç Güvenlik Örgütü Başkanı Abdullah Mansur, Trablus'ta serbest bırakıldı.

20 Şubat 2023 06:22 | Güncelleme :20 Şubat 2023 07:26 | Kategori: Afrika

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "2011'deki Şubat Devrimi, zulmün kalkması ve adaletin gerçekleştirilmesi hedefinden başka bir şey için değildi" ifadelerini kullandı.

Tutuklu Abdullah Mansur'un serbest bırakılması için tüm tarafların çabalarına olumlu karşılık veren başsavcıya teşekkür eden Dibeybe, zulmün her yerde ve herkesin üzerinden kalmasını hedefleyen uzlaşı çabalarına destek vermeleri için tüm Libyalılara çağrı yaptı.

Abdullah Mansur, 2011'de Muammer Kaddafi rejimine karşı yapılan halk devrimi sonrasında ülkenin güney komşusu Nijer'e kaçmış, 14 Şubat 2014'te bu ülkeden teslim alınmıştı.

Nijer'den getirildikten sonra, Trablus'taki tutulduğu hapishanede çekilen bir görüntüde Libya halkından özür dileyen Mansur, yanlış bir ideolojinin yönlendirmesiyle gerçekleri göremediğini, insan haklarını ihlal eden suçlar işlediğini itiraf etmişti. Mansur, Libyalı birçok suçsuz insana işkence yaptığını söyleyerek, önce Allah'tan sonra da Libya halkından af dilediğini açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI