radyobir
radyobir

Kahve kralının külleri kahve aletinde

İtalya'nın en ünlü kahve makinelerinden Bialetti'nin eski patronu Renato Bialetti geçen hafta hayatını kaybedince, külleri bir kahve aletinin içine koyuldu.

22 Şubat 2016 10:27 | Kategori: Dünya

11 Şubat'ta hayatını kaybeden 93 yaşındaki Renato Bialetti'nin cenaze töreni hafta başında yapıldı.

Bialetti'nin külleri, Piemonte bölgesindeki Casale Corte Cerro'da kilisede yapılan cenaze törenine, ocak üzerinde espresso yapmak için kullanılan moka aletinin içinde getirildi.

Renato Bialetti'nin 24 kişilik moka aletinin içine sığan külleri, bir peder tarafından kutsandı ve ardından Omegna kasabasındaki aile mezarlığına götürüldü.

İtalyan La Stampa gazetesi haberi "Mokasıyla dünyayı uyandıran adam yine bir mokanın içinde dünyaya veda etti" diye yazdı.

Gazete, kilisedeki görüntülerin "sürreel de olsa çok güzel olduğu" yorumunu yaptı.

Bialetti firması Renato Bialetti'nin babası Alfonso tarafından 1919'da kurulmuştu.

Alfonso Bialetti, Luigi de Ponti ile 1933'te moka aletini icat etmişti.

Şirketi 1946'da devralan Renato Bialetti ise pazarlama taktikleriyle aleti hem İtalya içinde hem de dünya çapında yaygınlaştırdı.

Renato Bialetti, kendi karikatürünü de moka aletlerinin üzerine bastırdı.

Halen çoğu moka modelinin üzerinde Renato Bialetti'den esinlenilerek yaratılan bu "bıyıklı küçük adam" karikatürü bulunuyor.

En tanınmış İtalyan tasarımı ürünlerinden biri olan moka aletlerinden bugüne kadar dünya genelinde milyonlarca adet satıldı.

Bialetti şirketi Renato Bialetti tarafından 1986'da Faema grubuna satılmış, 1993'te ise Rondine Italia şirketi tarafından satın alınmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI