radyobir
radyobir

Kalıntılar öldürülen İngiliz gazeteci Philips'in çıktı

Brezilya'da 5 Haziran'da kaybolan, ardından öldürüldüğü ortaya çıkan İngiliz gazeteci Dom Philips'in, son görüldüğü yerin yakınında bulunan kalıntılardan kimlik tespiti yapıldı.

18 Haziran 2022 06:38 | Kategori: Latin Amerika

Brezilya'da Federal Polis, dün Amazonlar'da bulunan kalıntıların, yapılan diş testi sonucunda İngiliz gazeteci Dom Philips'e ait olduğunu doğruladı.

Philips'e rehberlik eden yerli halkları uzmanı Bruno Pereira'nın kimlik tespitinin beklendiği ve Philips ile Pereira'nın ölüm sebebinin tespit edilmesi için de testlerin yapıldığı açıklandı.

Philips ve Pereira'nın kaybolması

İngiltere menşeli The Guardian gazetesi için çalışan ve Amazonlar'daki yerli halklarla ilgili bir kitap yazmak için bölgede seyahat eden 57 yaşındaki Dom Philips ve beraberindeki 41 yaşındaki hükümete bağlı Ulusal Yerli Vakfı'nda uzman Bruno Pereira'dan, 5 Haziran'dan itibaren haber alınamamıştı.

Philips ve Pereira, en son 4 Haziran'da Brezilya'nın Kolombiya ve Peru sınırında yer alan, uyuşturucu kaçakçıları, yasa dışı madenciler ve kaçak avcıların faaliyet gösterdiği bilinen Javari Vadisindeki Itaquai nehrinde görülmüştü.

Gazeteci Philips ve uzman Pereira'nın kaybolmasının ardından açılan soruşturma kapsamında bölgede balıkçılık yapan Amarildo da Costa Pereira ile kardeşi Oseney da Costa gözaltına alınmıştı.

Soruşturmayı yürüten polisler, Amarildo'nun Philips ve Pereira'yı öldürdüğü ve ceset kalıntılarını gömdüğü yeri itiraf ettiğini duyurmuş, gazeteci ve uzmanın niçin öldürdüklerinin soruşturmanın ardından aydınlatılacağını açıklamıştı.

Yaklaşık 15 yıldır Brezilya'da çalışan, tecrübeli gazeteci Philips'in, Amazonların korunması hakkında yaptığı çalışmalar nedeniyle daha önce tehdit edildiği biliniyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI