radyobir
radyobir

Kalp krizine kök hücre tedavisi

Kalp damar hastalıklarıyla ilgili yeni bir araştırma yapılıyor. İngiltere merkezli araştırmada, kalp krizi geçiren 3 bin hastanın damarlarının kök hücreyle tedavisi hedefleniyor.

07 Mart 2014 12:45 | Kategori: Sağlık

Kalp krizinde kök hücre tedavisi için yeni bir araştırma başlatıldı. Araştırmanın merkezi İngiltere'nin başkenti Londra. 11 ülkeden yaklaşık 3 bin hastanın katıldığı araştırmada kalp krizinde zarar görmüş dokuların kök hücreyle tedavi olasılığı araştırılacak.
Önce tüm hastaların kalp damarlarlarına standart uygulama olarak stent takılacak. Daha sonra hastaların yarısına kemik iliklerinden alınan kök hücreler şırınga edilecek. Uzmanlar, araştırmanın daha önce de yapıldığını ancak katılımın az olması nedeniyle sonuç alınamadığını belirtiyor.  Araştırmanın sonuç vermesi halinde tıpta yepyeni bir dalın ortaya çıkabileceği vurgulanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI