radyobir
radyobir

Kalp sağlığına online danışmanlık

Liv Hospital kalp doktorları Türkiye'de ilk kez online uzmanlığı devreye sokuyor. Uzman doktorlar interaktif bir sistem sayesinde, nerede çektirilmiş olursa olsun kişinin anjiyo filmlerini yorumluyor.

16 Nisan 2014 18:38 | Kategori: Sağlık

İSTANBUL - Sağlıksız beslenme biçimi, stres, hareketsiz yaşam, aşırı miktarda sigara ile alkol tüketimi ve yoğun fiziksel aktivite günümüzde kalp hastalıklarının erken yaşlarda ortaya çıkmasını tetikliyor. Gelişen teknoloji ve tecrübe sayesinde kalp damar hastalıklarının tedavisinde de başarılı sonuçlar elde ediliyor. Koroner stent ve kalp cerrahisi hastalanmış kalp damarları için geliştirilmiş tedavi yöntemleri ancak her hasta için en uygun tedavi yöntemi farklı. Ancak kimi zaman birden çok tedavi seçeneği de uygun olabiliyor. Bu yüzden de hasta kararsızlığa düşebiliyor. İşte tam da burada başka bir uzman görüşü hastanın kafa karışıklığını engelleyebiliyor.

KALP KONSEYİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR


Bu ihtiyaçtan yola çıkan Liv Hospital kalp hastalığıyla ilgili ikinci bir görüş almak isteyen hastaların anjiyo filmlerini yorumluyor. Liv Hospital Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları ile Türkiye’de ilk kez online uzmanlığı devreye sokuyor. Uzman doktorlar interaktif bir sistem sayesinde anjio filmlerini yorumluyor. www.livhospital.com.tr adresine yüklenen anjiyo filmleri, kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanlarının oluşturduğu konseyde hastanın kalp damar yapısı ve tüm özellikleri göz önünde tutularak değerlendiriliyor ve kişiye özel bir tedavi konsepti oluşturuluyor. Böylece hastanın uzman görüşü almak için evinden başvuru yapması yeterli oluyor, trafik, hastane bekleme süresi, uzak mesafeden danışma gibi konularda avantaj sağlanmış oluyor.

24 SAAT İÇİNDE YANIT VERİLİYOR

Online olarak değerlendirilen hastanın tedavisi konsey kararı ile netleştiriliyor. Evindeki bilgisayarından yüklediği anjiyo filmlerine 24 saat içinde yanıt alıyor. Böylece hastalara kişiye özel bir tedavisi olanağı sunulurken aynı zamanda da hastaların uzun süre kliniklerde bekleme süresi de engellenmiş oluyor. Hastanın sonuçları olası bir by pass ameliyatı ya da stent ihtimali yönünden değerlendikten sonra hastaya telefon ile yanıt veriliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI