radyobir
radyobir

Kan donduran vahşet; Tecavüz edilmiş 286 kadın cesedi

Donetsk Özerk Halk Cumhuriyeti Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, yaptığı açıklamada, Donetsk bölgesinde bulunan Krasnoarmeysk kentinde yaşayan ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen 400 kadar genç kadının Ukrayna Ordusu'nun gerçekleştirdiği operasyonlar esnasında aniden kaybolduğu, ateşkesin ardından yapılan arama çalışmalarında ise bunlardan 286 tanesinin cansız bedenine ulaşıldığını kaydetti.

31 Ekim 2014 15:19 | Kategori: Dünya

Zaharçenko, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ‘‘Ukrayna Ordusu’nun Dnepr-1 Taburu’nun konuşlandığı Krasnoarmeysk kenti civarında yaşayan ve yaşları 18 ila 25 arasında değişen 400 kadar genç kadın bu taburun yaptığı operasyonlar esnasında aniden kaybolmuştur. Toplu tecavüze uğradıkları tespit edilen bu kadınlardan 286’sının cesedine ulaşılmıştır’’ şeklinde konuştu.
Donetsk bölge sınırları içerisinde bulunan Krasnoarmeysk kenti, Donetsk şehrinin 45 km kuzeybatısında yer alıyor.
Bilindiği üzere Ukrayna Ordusu, Kiev Hükümeti’nden aldığı emirle geçtiğimiz Nisan ayında ülkenin güneydoğu kesimlerinde yaşayan ve Şubat darbesine karşı çıkan sivil halka yönelik olarak askeri operasyon başlatmıştı. BM’nin 15 Ekim itibariyle açıkladığı verilere göre söz konusu operasyonlarda 3700’den fazla sivil vatandaş hayatını kaybederken, 9 binden fazla vatandaş da yaralandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI