radyobir
radyobir

Kanada ile sınır geçici olarak kapatılıyor

ABD'de tüm eyaletlere sıçrayan Corona virüsünden can kayıpları artıyor. ABD-Kanada sınırı zorunlu olmayan trafiğe kapatılıyor.Trump, ''Bu bir savaş. Bir anlamda savaş dönemi başkanı olarak görüyorum'' dedi. Ekonomik destek paketleri de birbiri ardına açıklanıyor.

19 Mart 2020 08:01 | Kategori: Dünya

02:50 New York Kentinde Corona Virüsünden Can Kaybı 11'e Yükseldi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentteki Corona virüsü vakası sayısının düne göre önemli oranda artış gösterdiğini belirterek, halkın sokağa çıkmayıp evlerinde kalması yönünde bir karar almasının gündeminde olduğunu kaydetti.


De Blasio, kentteki vaka sayısının 1871, ölü sayısının da 11'e yükseldiğini söyledi.

ABD genelinde Corona virüsüne yakalanan kişi sayısının da 8500'e yükseldiği bildirildi.

Göçmenlik Polisi (ICE) bir süreliğine sınır dışı işlemlerini durduracaklarını açıkladı.

01:16 ABD'li Kongre Üyesine Corona Teşhisi Konuldu

ABD'li Kongre üyesi Mario Diaz Balart, Corona testinin pozitif çıktığını açıkladı. Balart, Corona teşhisi konulan ilk Kongre üyesi.

Florida eyaletini temsil eden Mario Diaz Balart Twitter'dan paylaştığı yazılı açıklamada, "Daha iyi hissediyorum. Hastalanmamak ve virüsün yayılmasını mümkün olduğunca önlemek için herkesin bu işi ciddiye alması önemli." ifadelerini kullandı.

00:04 Dow Jones Trump Dönemindeki Kazanımlarınının Neredeyse Hepsini Kaybetti

Corona virüsü salgını endişesiyle Wall Street değer kaybetmeye devam ediyor. Dow Jones Endeksi Başkan Donald Trump döneminde elde ettiği kazanımların neredeyse tamamını kaybetti.

Başkan Trump'ın ABD'lilere 500 milyar dolarlık nakit yardımı ve havayolu şirketlerine de 50 milyar dolarlık kredi desteğine Kongre'den onay istemesinin piyasalardaki kan kaybını durduramadığı yorumları yapılıyor.

Dow Jones Endeksi % 11 değer kaybettikten sonra günü % 6.3 düşüşle kapattı. Bu veriyle Dow Jones Endeksi Çarşamba günü Başkan Trump'ın yemin ederek resmen göreve başladığı 20 Ocak 2017'deki değerinin yalnızca % 0.4 puan üzerinde kapanmış oldu.

23:43 GM'den Corona Mücadelesine Destek: 'Solunum Cihazı Üretimine Nasıl Destekleyebileceğimizi Değerlendiriyoruz'

ABD'li otomotiv devlerinden General Motors Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç duyulacak solunum cihazı gibi tıbbi ekipmanın üretilmesine nasıl destek verebileceklerini değerlendirdiklerini açıkladı.

General Motors'un CEO'su Mary Barra Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow ile otomotiv devinin 30 Mart'a kadar Kuzey Amerika'da üretimi askıya alma kararının ardından görüşmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI