radyobir
radyobir

Kanal D'ye tepki yağdı!..

Kanal D'nin Pazar akşamı bir ilke imza atarak, yeni dizisi Şeref Meselesi'nin daha fazla reyting alması için Ana Haber Bülteni'ni yayınlamaması gazeteci İsmail Küçükkaya'nın tepkisine yol açtı.

24 Kasım 2014 12:58 | Kategori: Medya

Çalar Saat programında Kanal D’nin dizi için haberlerini iptal etmesinin yanlış olduğunu söyleyen Küçükkaya, "Bir gazeteci olarak tüm haber bültenlerinin rekabet içinde olmasını istiyorum. Zaten habercilik kritik bir dönemden geçiyor. Dizi tutsun diye haber bülteninin yayınlanmaması büyük yanlış. Aydın Doğan’a da sesleniyorum siz medya patrosunuz böyle şeylere lütfen izin vermeyin” dedi. Küçükkaya, bir gazeteci olarak dün akşam  uğruna haberlerin bile iptal edildiği Şeref Meselesi dizisinin tutmamasını gönlünden geçirdiğini de sözlerine ekledi.
 
Kanal D Ana Haber, dün akşam tarihinde ilk kez yayınlanmadı.

Pazar akşamı saat 19:00’da yayınlanması gereken Kanal D ana haber bülteni iptal edildi. İddialara göre, Kanal D’nin günlerdir tanıtımını yaptığı ve ilk bölümü dün yayınlanan "Şeref Meselesi” adlı dizinin, yüksek reyting alabilmesi için haberlerin en çok izlendiği saat dilimi kullanılmak istendi. Ancak son anda bundan vazgeçilerek, dizinin yerine "Ben Bilmem Eşim Bilir” adlı yarışma programı yayınlandı. Saat 20:00’de başlayacağı duyurulan "Şeref Meselesi” ise 20:30’da ekrana geldi.
Cüneyt Özdemir ise twitter’dan kısa bir açıklama yaptı. Özdemir, "Bu gece yokuz, panik yapmayın” demekle yetindi.
Peşpeşe yaşanan bu gelişmeler ise hem ana haberi bekleyenleri, hem de Kerem Bürsin hayranlarını çıldırttı. Kanal D’nin, Ana Haberini bile yayınlamamasına rağmen, dizinin 30 dakika geç başlaması sosyal medyada gündem yarattı.
İşte o yorumlardan bazıları:

Mevlut Tezel @mevluttezel ·
Büyük şok Kanal D haber bülteni bile yayınlamadı dev bütçe ve o kadar PR’a rağmen Şeref Meselesi TOTAL’de 11. AB’de 3. oldu

Barış Yarkadaş @barisyarkadas
Kanal D Ana Haber neden yayınlanmadı?

Nazlıcan Özkan @nazlicanozkan
kanal d ana habere ne oldu? bu akşam haber yerine yarışma programı yayınladılar gördüğüm kadarıyla.

Murat Demirci ?@muratdemircim
Kanal D Ana Haber tarihinde ilk kez bu akşam haber yapmadı. Dizi yayınlandı. Kısaca gizli reklam yapıldı. Reklam ismi Şeref Meselesi dizisi.

btonyali ?@tonyalib
Ana haber bültenleri kanalların namusu sayılır, ama artık diziler de şeref meselesi olmuş Kanal D ye helal olsun şerefi namustan önce geldi
yazıyor… ?@yaziyoruuz
kanal d kendi ipini çekti tüm diziler başlarken başlattı salakhajdkdo kadar PR çöpe gitti abndd

Burcu ?@brc_brcrtrk
Sizin yaptığınıza okyanusu geçip derede boğulmak denir @kanald dizi başlasın artık

Nazlıcan Özkan ?@nazlicanozkan
kanal d ana habere ne oldu? bu akşam haber yerine yarışma programı yayınladılar gördüğüm kadarıyla.

İbrahim Güneş ?@muhabirgunes
Çocuklarınıza söyleyin üniversite tercihinde gazeteciliği yazmasın yazıp da kendisini yakmasın. Kanal D ana haber yok twitterda konuşan yok

gesserittwitch ?@gesseritwitchh
gecen hafta anahaberin yarısı dizi reklamıydı bu hafta bugün hic yayınlamadınız umarım o diziniz tutmaz @KanalD

Ahu Ünsal ?@ahunsal06
Dizi reytingi için haber bülteninden bile vazgeçecek yayın ilkelerine sahip Kanal D için program önerim ŞerefMeselesi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI