radyobir
radyobir

Kandil'de 35 terörist etkisiz hale getirildi!..

Genelkurmay Başkanlığından, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 15 Haziran'da yapılan hava harekatında 35 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

17 Haziran 2018 09:40 | Kategori: Terör

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kandil'e yönelik operasyon hakkında bilgi verildi.

Buna göre, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 15 Haziran'da yapılan hava harekatında 35 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün Kandil'e düzenlenen hava harekatında 'PKK'ya ait sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin imha edildiğini' duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınıyla yapılan 'İskele Sancak Özel' programında Kandil operasyonları konusunda bilgi paylaşmıştı.

İlk adım olarak 20 uçakla Kandil'de 10 önemli hedefi vurduklarını hatırlatan Erdoğan "Bu son operasyonlarda oradaki çok önemli bunların toplantı alanlarını vurduk. Henüz neticesini almadık ama vuruldukları kesin. Bunu ilk defa sizinle paylaşıyorum. Belki bu akşam Silahlı Kuvvetlerin sitelerinde de yayınlanabilir. Öyle bir (konsey) toplantı. Buradan gelmek istediğimiz şey şu, bunların bizim için kimlikleri de önemli tabii. Şu anda biz adım adım bu işin üzerine gidiyoruz. Sincar bizim için neden önemli? Çünkü Sincar bizim için ikinci bir Kandil'dir. Onun için biz Sincar'da da böyle bir şeyi tespit ettiğimiz anda, gereğini yapacağız. Burada MİT'in yoğun bölgeyle ilgili çalışmaları devam ediyor" demişti.

Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonda vurulanlar arasında önemli isimlerin bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Biz bunu büyük ihtimal olarak görüyoruz" karşılığını vermişti.

Erdoğan, daha önce "İyi haberler vereceğim" şeklinde bir cümlesi olduğunun hatırlatılması üzerine, "O işte bu" ifadesini kullanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI