radyobir
radyobir

Kanserli hücreler el sanatlarına ilham oldu

Geçen yıl mart ayında kanser teşhisi konulan ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi görmeye başlayan Okca, bir yandan hastalığını yenmeye çalışırken, mesleğini de sürdürdü.

20 Nisan 2014 19:45 | Kategori: Kanser

Geleneksel Türk el sanatları bölümünde öğretim üyeliği yapan Okca, hastalığının tedavi sürecinde çeşitli tümör hücrelerinin mikroskop altındaki görüntülerinden esinlenerek ilgi çekici eserler üretti.
Okca, bu şekilde oluşturduğu 23 eser ile tül dokuma örneklerinden oluşan 16 parçayı, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, "Renkler ve Umutlar" adıyla hastanede açtığı sergiyle izlenime sundu.
Kanserle mücadelesi halen devam eden Okca, sergi açılışında yaptığı konuşmada, kendisi gibi bu hastalıkla mücadele edenlere örnek olarak, 'pes edilmemesi gerektiği ve erken teşhisin hayat kurtardığı" mesajını vermek istediğini ifade etti.
Sergiyle tüm kanser hastalarına umut vermek istediğini dile getiren Okca, "Tedavi sürecimde çeşitli tümörlerin mikroskop altındaki görüntülerinden esinlenerek ilgi çekici ve anlamlı eserler ürettim. Tümör hücresinden yola çıkarak yaptığım 23 eserle geleneksel dokumalar arasında önemli bir yeri olan tül dokuma örneklerinden esinlenerek ürettiğim 16 eseri sergilemeye başladık" dedi.
PAÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yaren de Kanser Haftası'nı ilk kez sanat dolu bir sergiyle kutlamaya başladıklarını ifade ederek, amaçlarının toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI