radyobir
radyobir

Kapıyı canlı bomba açmış!..

Diyarbakır'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, koçbaşıyla hücre evine giren özel harekât polislerini, canlı bombanın karşıladığı ortaya çıktı. Canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 polisin şehit olduğu belirtildi. 5 teröristin öldürüldüğü hücre evinin, kendisini tatlıcı olarak tanıtan O.T. tarafından ağustos ayında kiralandığı tespit edildi.

28 Ekim 2015 04:49 | Kategori: Terör

Terör örgütü IŞİD’in yeni kanlı eylemler yapacağı istihbaratı üzerine Diyarbakır polisi, pazartesi günü saat 03.20 sıralarında, 17 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Emniyet, bu kapsamda merkez Kayapınar ilçesi Huzurevler Mahallesi Dr. Sıtkı Göral Caddesi’nde bulunan iki hücre evindeki şüphelileri gözaltına almak istedi.

Savcılık ve Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, polisler ilk olarak 53’üncü Sokak’ta bulunan villa tipi eve yöneldi. Polisler koçbaşlarıyla bahçe kapısından içeriye girmek istediği sırada, örgüt mensuplarından bir canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonucu özel harekât polisleri Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı şehit oldu, 5 polis de yaralandı.

BOMBAYLA DUVARI YIKTI

Patlamanın ardından güvenlik güçleriyle örgüt üyeleri arasında şiddetli çatışma çıktı. Bunun üzerine, bu hücre evinde tek kalan örgüt mensubu, patlayıcı kullanarak, bitişik villanın duvarını yıkıp kaçmak istedi. Ancak bu terörist de öldürüldü. 

53’üncü Sokak’taki hücre evine operasyon sürerken, polisler yaklaşık 5 dakika mesafede bulunan 42’nci Sokak 18 numaradaki yine bahçeli villa tipi ikinci hücre evine de operasyon başlattı. Ev polislerce kuşatılırken, bu hücre evinde de 5 terörist yaklaşık 8 saat polislerle çatıştı. Operasyonda yer alan bir emniyet mensubu, "Son kurşunlarına, bütün cephaneleri bitinceye kadar bizimle çatıştılar. IŞİD ilk defa böyle bir şey yaptı” dedi.



EVLERDE SUNİ GÜBRE VARDI

Villaların bitişiğindeki evlerde büyük hasar oluştu. Hücre evlerinin duvarlarındaki mermi ve roket izleri, çatışmanın şiddetini gözler önüne serdi. 42’nci Sokak’taki hücre evinin bir odasında, bomba yapımında kullanılan suni gübre bulundu. Komşularıyla neredeyse hiç görüşmeyen teröristlerin evlerinde de siyah perde kullandıkları gözlendi.

BAHÇEYİ BRANDA İLE KAPATTILAR

Hücre evlerinden birisinin komşusu Mehmet Özen, "Evi tutar tutmaz bahçenin çevresini brandayla çevrelediler” dedi. Eşi Fatma Özen de bir gün evin bahçesini niye brandayla çevrelediklerini sorma imkânı bulduğunu belirterek, "Gençlerden biri, ‘Öyle icap etti’ diye yanıt verdi. Kendilerine öğrenci süsü veriyorlardı. Motorları vardı. Onunla gidip geldiklerini görüyordum. Evden hiç çocuk, kadın sesi gelmiyordu” bilgisini verdi.

TATLICIYIM DİYE TANITTI

Emlakçı Mehmet Levent de IŞİD üyelerinin hücre evi olarak kullandıkları 42’nci Sokak’taki evi, kendisini Bingöllü ‘tatlı imalatçısı’ olarak tanıtan O.T.’ye 15 Ağustos’ta 500 TL karşılığında kiraya verdiğini belirtti. Levent, "Ben bekara ev vermediklerini belirttim. Bunun üzerine yakında evini getireceğini, anne ve babasının yaşlı olduğunu, onun için bahçeli bir ev tercih ettiklerini söyledi. Kendi paralarıyla evi tamir de ettiler” dedi.



İSTANBUL VE KONYA’DA OPERASYON

Konya’da IŞİD’e yönelik dün şafak vakti operasyon düzenledi. 33 eve yapılan baskında 1’i kadın 30 kişi gözaltına alındı. İstanbul Sultanbeyli’de de bir çok adrese operasyon yapıldı. Fatih Bulvarı’ndaki bir fırının üst katında bulunan dairede oturan bir şüpheli kaçmak isterken ikinci kattan düşerek yaralandı. Başka bir şüpheli ise ormanlık alana kaçtı.

BOMBA TUZAKLAMIŞLAR

Kayapınar Huzurevler Mahallesi’ndeki hücre evine polisin düzenlediği operasyonlar sırasında, teröristlerin evlerin duvarlarına tuzakladıkları bombaları da patlattıkları anlaşıldı. Patlayan bombalar ve kurşun izleri nedeniyle iki katlı evlerde çökme tehlikesi belirdi. Hücre evlerinde çok fazla miktarda TNT (trinitrotoluen) ve RDX (siklotrimetilen-Trinitramin) (C4, A4) bileşenleri, 2 Kalaşnikof, 8 tabanca, av tüfeği, 17 fünye (elektrikli kapsül), 200 kilogram amonyum nitrat, 4 el bombası gövdesi, 128 kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, üç EYB dış kabı ele geçirildi. Teröristlere ait eşyalar arasında kadın saç boyası kutusu da dikkat çekti. Sarı renkteki kullanılmış boya kutusunun üzerindeki kadın fotoğrafının beyaz bir bantla kapatıldığı görüldü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI