radyobir
radyobir

Karabağ'ın mirası New York'tan sonra İstanbul'da

Uluslararası platformlarda sergileri ile bilinen Azerbaycanlı değerli sanatçı Nigar Helmi Abbasbayli'nin "Karabağ'ın Mirası" isimli Azerbaycan Halkının tarihi zaferine ithaf ettiği kişisel resim sergisi 12 Mayıs Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde açılıyor.

06 Mayıs 2022 15:40 | Güncelleme :06 Mayıs 2022 15:44 | Kategori: Kültür & Sanat

Karabağ Mirası kapsamında "Miras” markasının eserlerinden ve başyapıtlarından özel bir seçki ile yeni bir resim sergisine imza atan Nigar Helmi Abbasbayli’nin çeşitli resim türlerinde denemeler yaptığı ve son dönemde Karabağ'a ithaf ettiği eserler arasında "Govhar Ağa Camii”, "Bülbül Evi Harabeleri”, "Panakh Ali Han Sarayı Harabeleri” ve "Varazgun Tapınağı” dikkatleri çekiyor. 
 
Sanatçının gözünden cesurca ve canlı bir şekilde betimlenmiş olan tablolar Karabağ'ın uçsuz bucaksız semalarının yürek parçalayan yıkıntılarını gözler önüne seriyor. 
 
Association des Artistes Contemporains de Turquie à Paris tarafından düzenlenen Carousel De Louvre, Art3f Monaco Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ve ART EXPO NEW YORK gibi çok sayıda sanat fuarı ve sergisinde de yer almış olan "Karabağ’ın Mirası” nın iş, sanat, siyaset ve cemiyet hayatından önemli isimleri bir araya getireceği, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosu Narmina Mustafayeva ve T.C Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımları ile gerçekleşecek açılışında siz değerli basın mensubu dostlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyacağız. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI