radyobir
radyobir

Karadeniz ısınıyor!..

NATO görevi kapsamında Karadeniz'de seyreden Kanada Kraliyet Deniz Kuvvetlerine bağlı HMCS Toronto savaş gemisi, Rus savaş uçaklarınca taciz edildi.

09 Eylül 2014 09:17 | Güncelleme :09 Eylül 2014 09:40 | Kategori: Dünya

Kanada, Karadeniz’de NATO görevi kapsamında görev yapan Kraliyet Deniz Kuvvetlerine bağlı HMCS Toronto savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiğini açıkladı.
Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağının Karadeniz’de NATO’nun güven artırıcı misyonu kapsamında görev yapan HMCS Toronto’nun etrafında taciz uçuşları yaptığını bildirdi. Rus savaş uçaklarının, HMCS Toronto gemisine ya da personeline bir zarar vermediğini kaydeden Nicholson, "Rusya’nın yaptığı, gereksiz, sorumsuz, provokatif ve gerginliği tırmandırıcı bir harekettir" ifadesini kullandı.
Kanada ve müttefiklerinin Karadeniz’de, güvenliğin artırılmasına yönelik NATO misyonu kapsamında yer aldıklarını hatırlatan Bakan Rob Nicholson, NATO ve müttefiklerin varlıklarının, Rusya’nın saldırganlığına en büyük mesaj olduğunu kaydetti.
NATO tarafından düzenlenen ve 27 Eylül’e kadar sürecek Reasürans Tatbikatı’na katılan 250 mürettebatlı HMCS Toronto savaş gemisi, 6 Eylül’de İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI