radyobir
radyobir

Karagöz'le Hacivat Times Meydanı'nda

Türk Amerikan Sanat Topluluğuna bağlı sanatçılar, (TAASNY), New York'un ünlü Times Meydanında Hacivat Karagöz Gölge oyunu gösterisi düzenledi.

02 Aralık 2019 05:00 | Kategori: Dünya

Her gün yüzbinlerin doldurduğu meydanda sergilenen Hacivat – Karagöz gösterisi meydanı dolduran Amerikalılar'ın olduğu kadar turistlerin de ilgisini çekti. Metinleri İngilizce ve Türkçe seslendirilen gösteri yaklaşık yarım saat kadar sürdü.

Türk Amerikan Sanat Topluluğu Başkanı İbrahim Yazıcı, Hacivat Karagöz Gölge oyununun dört yıldır Amerika`da sahnelendiğini belirtti.

Yazıcı, Türk Kültürünü tanıtmak için bu kez gösterilerini New York`un ünlü Times Meydanında gerçekleştirdiklerini belirterek bu ay içinde New York’ta bir dizi etkinlikte gösterilerine devam edeceklerini kaydetti.

Türk Amerikan Sanat Topluluğu Başkan Yardımcısı Dr. Ayşen Darcan da ”Karagözümüzün canı bugün Times Meydanına gitmek istedi ve bizde onu alıp bu ünlü Times meydanına getirdik. Amerika’yı karış karış gezeceğiz”diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI