radyobir
radyobir

Karakola canlı bomba saldırdı!..

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki beton bariyerlerle çevrili Duru Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Beton bariyerlerle çevrili ve korunaklı karakoldaki 1 asker hafif şekilde yaralanırken hain saldırıyı düzenleyen PKK'lı terörist parçalanarak öldü.

10 Eylül 2017 10:42 | Güncelleme :10 Eylül 2017 13:34 | Kategori: Terör

Hain saldırı, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan ve Lice ilçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Duru Jandarma Karakolu’na bugün saat 05.50 sıralarında düzenlendi. Alınan ilk bilgilere göre, bomba yüklü kamyonetle gelen PKK’lı teröriste ’Dur’ ihtarında bulunuldu.

PKK’lı terörist bu uyarıya uymayınca ateş açıldı. Bomba yüklü araç karakolun güvenliği için önceden yerleştirilen beton bariyerlere çarparken, şiddetli bir patlama ile infilak etti. Teröristin intihar saldırısında duyulan şiddetli patlama sesi Lice İlçe merkezinden de duyuldu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMIŞTI

Daha önce de teröristlerin bir kaç saldırısına maruz kaldığı için etkili fiziki önlemlerin alındığı, çevresi beton bariyerlerle örülü karakol önündeki bomba yüklü araçlı saldırıda 1 askerin yaralandığı ifade edildi.

Olay üzerine çok sayıda zırhlı araç bölgeye sevk edilirken, helikopter desteğinde bölgede operasyon başlatıldı.

Yaralı askerin kulağının arkasına cam kırıkları isabet ettiği, tedavi sonrası taburcu edildiği öğrenildi. 

Patlamanın etkisiyle derin bir çukurun oluştuğu yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Yol, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmadan sonra yeniden açıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, bu sabah Lice ilçesinde jandarma karakoluna patlayıcı yüklü kamyonetle yapılan intihar saldırısında, bir askerin hafif yaralandığını, bir teröristin ise öldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde, karakola yaklaşık 75 metre mesafeden, PTS görüntü verisine göre 33 ACF 42 plakalı kamyonet içerisindeki bir terörist tarafından bugün 05.50 sıralarında karakola yönelik olarak patlayıcı yüklü araçla intihar saldırısında bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İntihar saldırısı sonrasında, patlama noktasında 10,5X11 m genişliğinde, 5,2 metre derinliğinde çukur oluşmuş, patlayıcı yüklü araç saldırılarına karşı Diyarbakır-Bingöl karayolu güzergahının Duru Jandarma Karakol Komutanlığının 75 metre uzağından geçecek şekilde geçmiş dönemde değiştirilmiş olunması, beton blok ve akardeon engel sistemleriyle karakolun fiziki ve güvenlik tedbirlerinin artırılması, olay öncesinde elde edilen istihbari bilgilere istinaden ilgili personelin ikaz edilerek farkındalığın artırılması neticesinde, meydana gelen patlayıcı yüklü araç saldırısı esnasında sadece, kule nöbetçisi olan 1 personel kulak altı bölgesinde oluşan kesi nedeniyle hafif şekilde yaralanmış, sevk edildiği Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilmeyi müteakip taburcu edilmiştir.

Olay yeri incelemesine göre bahse konu patlayıcı yüklü araç saldırısında 1 teröristin öldüğü tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince, olay yeri incelemesi faaliyetleri ile soruşturma işlemlerine devam edilmektedir” denildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI