radyobir
radyobir

Karakutusar Malezya'ya teslim edildi!..

Ukrayna'nın doğusunda 17 Temmuz tarihinde düşürülen Malezya havayolları uçağının karakutuları Donetsk ayrılıkçıları lideri Aleksander Boroday tarafından Malezya hükümet temsilcisine temsil edildi.

22 Temmuz 2014 05:23 | Güncelleme :22 Temmuz 2014 21:04 | Kategori: Avrupa

Düşen Malezya uçağının kara kutuları

İnterfaks ajansının aktardığına göre 298 yolcuya mezar olan uçağın karakutuları devletlerarası protokolü andıran bir organizasyonla temsil edildi.
Bir yandan kimsenin bağımsızlığını tanımadığı Donetsk Halk Cumhuriyeti adına Boroday, diğer taraftan Malezya hükümeti adına Ukrayna’ya gönderilen albay Mohd Sakri protokolün altına imza attı. İki nüsha hazırlanan teslim belgesi imzalanmasından sonra karakutular albay Sakri’ye teslim edildi.

UÇAKTA ŞARAPNEL DELİKLERİ
 
Boing-777 karakutularını Ukrayna’daki ayrılıkçılardan teslim alan Malezya en kısa zamanda kayıtların okunması için bunların Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) uzmanlarına teslim edeceği de belirtildi.
Bu arada Malezya uçağında hayatını kaybeden yolcuların cesetleri Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkov istikametinde trenle yola çıktığı da bildirildi.
Yolcu naaşlarının buradan havayoluyla uluslararası soruşturmanın merkezi ilan edilen Hollanda’ya nakledilmesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI