radyobir
radyobir

Karne alan öğrencilerin sürpriz konuğu

2015-2016 öğretim yılının ilk döneminde karne alan öğrencilerin sürpriz konuğu dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Joe Biden'ın eşi Jill Biden oldu. Jill Biden, Ortaköy'deki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerin gelecek planlarını dinledi.

22 Ocak 2016 13:39 | Kategori:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in eşi Jill Biden’ın ilk durağı Ortaköy’deki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Kendisi de eğitimci olan Dr. Jill Biden, karnelerini alan öğrencileri tebrik etti. Kız öğrencilerin sevgi gösterisiyle karşılanan Biden’a torunu Naomi ile damadı Howard da eşlik etti. Ziyaret boyunca Amerika’nın Türkiye Büyükelçilği görevlileri ile Beyaz Saray’dan gelen güvenlik ekibi sıkı güvenlik önlemi aldı.

"SİZLERİN BAŞARISI TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

Öğrencilerle yakından ilgilenen Jill Biden, öğrenciler tarafından hazırlanan ve insan hakları temasına vurgu yapılan duvar çalışması hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerin duvarda beyaz güvercinlerle beraber engelli bir bireyi resmetmiş olması Biden’ın dikkatini çekti. Türkiye ve ABD bayraklarının arasından geçerek okul bahçesine gelen Biden, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

Eğitime öncelik vermenin önemli olduğunun altını çizen Biden, «Derslerinize öncelik vererek kendiniz ve aileniz için hayat boyu sürecek fırsatlar yaratıyorsunuz. 30 yılı aşkın öğretmenlik yapmış birisi olarak öğrencilere geleceklerini planlama konusunda yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Kadın ve kızların başarısının ülkeler için büyük önem taşıdığının altını çizen Biden, "Sizin başarınız Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Çünkü kızları ve kadınları tam potansiyeline ulaşmayan hiçbir ülke kendi potansiyeline tam olarak ulaşamaz" ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLER HEYECANDAN KONUŞAMADI 

Karne alan öğrencileri tebrik eden Biden, okulun bilgisayar sınıfını da ziyaret etti. Yaptıkları çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi almak isteyen Biden’a, öğrenciler heyecandan cevap veremeyince sınıf kahkalara boğuldu. Bir öğrencinin ‘ben konuşurum’ demesi üzerine, Jill Biden bir kız öğrenci ile sohbet etti. Öğrencilerin gelecek planlarını dinleyen Biden, öğrencilere başarı ve şans dileklerini ileterek okuldan ayrıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI