radyobir
radyobir

Karşılıklı restleşme!..

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın iki gün önce Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde şöyle bir diyalog geçtiği öğrenildi: Biden: Arkadaşlarınız bize darbeci diyor. Yıldırım: Darbenin başmimari sizde ikamet ediyor.

24 Temmuz 2016 08:44 | Kategori: Dış Politika

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in iki gün önce Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinde ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Biden, Türk halkının darbe karşında ortaya koyduğu cesareti överken, ABD’nin darbe teşebbüsünü en başında kınadığını dile getirdi. MYK toplantısının yapıldığı saatlerdeki telefon görüşmesinde Biden, "Sizin hükümetinizden bazı isimler, Türkiye’nin yaşadığı darbenin arkasında ABD’nin olduğuna dair ifadeler kullanıyorlar. Bunun düzeltilmesini sizden bekliyoruz” dedi. Yıldırım da, "Bu darbenin başsorumlusu ve mimarı da yıllardan beri sizin ülkenizde yaşıyor ama. Daha önce de gündeme geldi, biz de sizden onun iadesini bekliyoruz” karşılığını verdi.

RAKAMLARLA ANLATTI

Görüşmede Yıldırım, darbe gecesi teröristlerin 246 masum vatandaşı katlettiği, bin 536 vatandaşı ise yaraladığı bilgisini de paylaştı. Görüşmede, Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin ve emniyet güçlerinin cansiperane bir mücadeleyle darbe girişimini başarısız kıldığını anlattı.

İADE DOSYASI

Daha sonra yapılan açıklamada da Yıldırım’ın "Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliğine atıfla, Fetullah Gülen ve başında bulunduğu terör örgütünün zararlı faaliyetleri konusunda ABD yönetiminin uzun zamandır uyarıldığı, bu çerçevede, 15 Temmuz günü girişilen terörist kalkışmanın elebaşı konumundaki Fetullah Gülen’in iadesi için gerekli başvuru evrakının ABD’ye iletildiği ve bir müttefik olarak ABD’den beklentilerin Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi olduğunu” dile getirdiği aktarıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI